Saki: Važnije od moje pobjede je da se Spong brzo oporavi

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 13.04.2014 14:15h Autor:

Gokhan Saki i Tyrone Spong

Gokhan Saki jučer je postao Glory prvak u poluteškoj kategoriji, lomom noge Tyrone Sponga. Ipak, ono čime je impresionirao bila je reakcija nakon ozljede surinamskog borca. Saki, naime, nije počeo slaviti pobjedu, nego je odmah došao do svog protivnika, zagrlio ga i proveo kraj njega cijelo vrijeme ukazivanja pomoći.

Nedavno nam je Igor Jurković, u jednom razgovoru za ovaj portal, rekao kako je trenirao jedno vrijeme s Gokhanom Sakiem i da je riječ o jednom jako dobrom momku. To se potvrdilo jučer, nakon njegove reakcije u finalnoj borbi Glory 15 eventa u njegovom Istanbulu.

Nakon što je Tyrone Spong, nakon jednom blokiranog low kicka, doživio ozljedu noge, legao je na pod i više nije mogao nastaviti borbu. Iako je bilo jasno da je Saki postigao ono što mu je bilo cilj i želja, postati svjetski prvak pred svojoj publikom, on nije počeo slaviti pobjedu nego je isti trenutak došao do Sponga i pružio mu podršku.

Danas je i na svoj Instagram profil postavio njihovu fotografiju, sličnu kojoj možete vidjeti i kao naslovnu fotografiju ovog članka te napisao: "Zahvaljujem svim svojim fanovima, mojoj obitelji i prijateljima, no u ovom trenutku pobjeda nije bitna. Najbitnije je zdravlje Tyrona Sponga te brz oporavak. Neka mu Bog pomogne i neka se brzo oporavi od ove teške ozljede."

Saki je i nakon borbe izjavio kako nipošto nije htio na ovakav način doći do ove titule. Želio je svojoj publici pružiti prave borbe i spektakl, no na kraju nije bilo tako. Sponga je savladao ozljedom noge, dok je u borbi s Nathanom Corbettom, nakon jednog ne previše ozbiljnog udarca, došlo do krvarenja australskog borca te je borba prekinuta. I u tom prvom meču Saki se pokazao kao pravi sportaš podigavši svog ozlijeđenog protivnika, izrazivši mu na taj način poštovanje.

Sve to moglo bi, nakon što se Tyrone Spong oporavi, rezultirati ponovnom organizacijom sličnog turnira. No, čelnici Glorya se još nisu izjasnili povodom toga, kao što nije još bilo nikakvog službenog priopćenja nakon jučerašnjeg eventa.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI