Sergio Martinez: Canelovi promotori nikad neće dozvoliti borbu protiv Golovkina

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 01.07.2016 00:16h Autor:

Sergio Martinez

Jedan od najuspješnijih boksača srednje kategorije u posljednjih 15-ak godina, Sergio Martinez, smatra kako nikad neće doći do meča između Canela Alvareza i Gennadya Golovkina, iz tog razloga što misli da se promotori meksičkog borca boje njegovog poraza.

Argentinac Sergio Martinez dugo je vremena držao WBC, The Ring te jedno vrijeme i WBO titulu srednje kategorije. Kad se on povukao, 2014. godine nakon poraza od Miguela Cotta, nije dugo trebala da srednju kategoriju gotovo potpuno preuzme najubojitiji boksač današnjice, Gennady Golovkin.

Gledajući koliko je Golovnik uvjerljiv, svjetska boksačka javnost ne može dočekati meč protiv Saula ‘Canela’ Alvareza, koji se već dugo vremena dogovara, no čini se kako je konačna potvrda još uvijek daleko. Martinez čak smatra kako do nje neće nikad niti doći.

“Mislim kako je Golovkin najbolji borac do 72.5 kilograma. Tako je već nekoliko godina, a mislim da će biti i idućih nekoliko, sve dok ostane u ovoj kategoriji. Isto tako, mislim da se nikad neće održati meč njega i Canela Alvareza. Promotori inače vuku pametne poteze i jako paze na svoje boksače i svoje interese. Mislim kako u Golden Boyu i dalje vjeruju da je Golovkin previše opasan za Canela. Nije danas važno što boksač želi i kako on razmišlja niti može imati pravo glasa u takvim stvarima. Tako da nije ni bitno što Canelo želi, promotori će odlučiti, a oni sigurno nemaju dobro mišljenje prema tom meču”, rekao je Martinez.

Mnogi fanovi se također boje te situacije, iako oba boksača govore kako ih zanima testirati se protiv ovog drugog. No, Canelo je trenutno kralj prodaje PPV-a, koja bi podosta mogla pasti ukoliko od doživi poraz. A to onima koji se brinu o njegovoj karijeri sigurno nije interes, jer dok on pobjeđuje, svi oni zarađuju. Golovkin nažalost, unatoč fantastičnim rezultatima, nema tako dobar i jak tim iza sebe, kao što su Oscar De La Hoya i ekipa koji se brinu za karijeru Canelo Alvareza.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI