Službeno potvrđen datum i mjesto održavanja najvećeg boksačkog meča godine!

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 30.06.2018 14:08h Autor:

Canelo vs. GGG

Poznat je datum i mjesto održavanja najvećeg ovogodišnjeg boksačkog meča, odnosno revanša između Gennadya Golovkina i Saula “Canela” Alvareza. Na kraju je dogovoreno onako kako je bila želja ekipe iz “Golden Boya” te će se meč održati u Las Vegasu, a datum je 15. rujna.

Golovkin i Alvarez tako će na istom mjestu odraditi svoj meč točno 364 dana nakon njihovog prvog ogleda, koji je završio neodlučeno, uz podosta kontroverzne sudačke kartice. Većina sportske javnosti i medija je presudila kako je meč trebao pripasti Golovkinu, ali na kraju je njemu pripala pobjedu po mišljenju tek jednog suca. Jedan je sudac meč vidio bez pobjednika, dok je nevjerojatno bilo bodovanje sutkinje Adelaide Byrd, koja je presudila čak 10-2 u korist Meksikanca te je zbog toga bila i privremeno suspendirana.

Njihov revanš trebao se održati 5. svibnja, na dan velikog meksičkog “Cinco de Mayo” praznika, no Canelo je pao na doping testu te se Golovkin obračunao sa zamjenskim protivnikom koji mu nije pružio gotovo nikakav poseban izazov. Odmah nakon toga, odnosno čim se saznalo kada završava Canelova suspenzija, krenulo se u dogovaranje novog datuma, a u jednom trenutku se činilo kako do njega neće doći. Zapelo je naravno na financijskom dijelu, ali na kraju su se ipak pronašli u uvjetima koji i dalje donose više novca Alvarezu, unatoč činjenici da sada iza sebe ima jednu veliku mrlju.

Ono najvažnije je kako je meč dogovoren, ali ovog puta u igri će biti jedna titula manje, budući da je Golovkinu oduzeta ona po IBF-u, jer je odlučio kako ju neće braniti protiv izazivača kojeg su mu oni namijenili. Ulog tako ostaju WBC, WBA i IBO titule srednje kategorije profesionalnog boksa.

Iako će i ovog puta Canelo nastupiti na svojevrsnom domaćem terenu, Golovkin vjeruje kako je iz prvog meča naučio dovoljno da bi ovog puta bio sposoban završiti meč prije nego on ode do sudačkih kartica. Iz Canelovog tabora također dolaze izjave kako će se ići na nokaut, s ciljem da se zatvore usta Golovkinu, ali i svim kritičarima. Upravo zbog toga svega, mogao bi nas dočekao još bolji meč od prvog, kojem nikako nije nedostajalo uzbuđenja, ali je na kraju sve pokvarilo spomenuto bodovanje. Pa neka ovog puta do njega niti ne dođe!

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI