Souwer teško protiv Diaza, Yamamoto novi prvak

K1 / Boks 22.07.2012 02:00h Autor:

Masahiro Yamamoto

 

It’s Showtime vratio se na Tenerife samo osam mjeseci nakon prve priredbe. Na nogometnom stadionu promocija je okrunila novog prvaka u kategoriji do 61 kilograma.

Pojas je ponovno promijenio vlasnika prije nego ga je stari prvak uspio obraniti. Japanac Masahiro Yamamoto nakon pet rundi odlične borbe s Javierom Hernandezom većinskom je odlukom sudaca (4 suca Yamamoto, 1 neodlučeno) osvojio naslov. Japanac je odlično pogađao koljenima tijekom cijelog meča, a iako je imao problema s kondicijom, uspio je rušiti Španjolca u petoj rundi što je zaključilo posao.

U glavnoj borbi večeri Andy Souwer na bodove je dobio Zebena Diaza. Nakon dobre predstave protiv Giorgia Petrosyana lani na istom mjestu Španjolac je potvrdio da je prvorazredan borac. Dobio je prvu rundu, druga je bila prilično izjednačena, a u trećoj je Souwer ozbiljno uzdrmao Diaza i suci su se naklonili njemu.

Priredbu je još jednim brzim nokautom otvorio Andy Ristie. Nakon što je u Bruxellesu nokautom u prvoj rundi riješio Samira Djabbu, Surinamac se na Tenerifima obračunao sa Španjolcem Davidom Calvom za samo 45 sekundi.

Sljedeći meč izazvao je priličnu neugodnost za It’s Showtime. Nakon što su Moises Ruibal i Amir Zeyada odradili tri runde, suci su odredili da se održi dodatna runda. To nije bilo po volji Španjolcu koji je odbio nastaviti, pa je pobjeda dodijeljena Zeyadi. No, nedugo nakon toga spiker u ringu je objavio da je došlo do greške u zbrajanju sudačkih kartica i da je Ruibal pobjednik.

Damian Garcia uskočio je umjesto Lorena Javiera Jorgea u meč sa Sergejom Laščenkom, a bolje da nije. U potpunom mismatchu Ukrajinac je posao završio za dvije minute.

Tinejdžer Maximo Suarez lijepo se predstavio svijetu pokazavši veliko srce u okršaju s Murthelom Gronhartom. Daleko iskusniji Surinamac na kraju je slavio prekidom u drugoj rundi, jer Španjolac nije mogao nastaviti zbog posjekotine.

 

Rezultati:

Andy Ristie def. David Calvo (KO, R1)

Moises Ruibal def. Amir Zeyada (sudačka odluka)

Sergei Laschenko def. Danny Garcia (KO, R1)

Murthel Groenhert def. Maximo Suarez TKO, posjekotina R2)

Za naslov do 61kg Championship: Masahiro Yamamoto def. Javier Hernandez (jednoglasna sudačka odluka)

70 kg: Andy Souwer def. Zeben Diaz (većinska odluka sudaca 4-0-1)

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI