Suludo: Nakon smrti 23-godišnjeg boksača u Australiji žele zabraniti boks!

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 17.03.2015 16:30h Autor:

Braydon Smith

Smrt mladog australskog boksača Braydona Smitha šokirala je sportsku javnost, ali i izazvala podijeljene reakcije kad je u pitanju boks.

Braydon Smith je do kobnog meča protiv Johna Vincent Moraldea, koji se održao u australskom gradu Toowoomba, bio neporažen. Na kraju je izgubio jednoglasnom odlukom sudaca te je ostao bez naslov WBC prvaka Azije u pero kategoriji. Najgore se dogodilo nakon meča. Smith se nakon borbe slikao s pobjednikom, ali 90 minuta nakon meča je kolabirao, završio u bolnici i nakon dva dana je preminuo.

Njegova je smrt pokrenula priče o štetnosti boksa te su se javili i oni koji zagovaraju ideju da boks treba zabraniti.

"Stvarno je tužno kada netko umre baveći se takozvanim sportom u kojem je ideja nokautirati suparnika ili barem to pokušati što većim brojem udaraca u glavu. Nevjerojatno je da ne dopuštaju udaranje ispod pojasa, a dozvoljeno je u najvažniji dio tijela, u glavu.", izjavio je šef australske Medicinske udruge države Queensland Shaun Rudd koji je zatražio zabranu boksa u Australiji.

"Nesreće i nezgode se mogu dogoditi u svakom sportu. Oni koji se protive boksu uglavnom ga nisu nikad niti okusili. Pogledali su koji film o Rockyju i misle da znaju kakav je boksački život i cijeli sport.", rekao je John Hogg medicinski supervizor cijelog boksačkog događaja na kojem je sudjelovao 23-godišnji Smith.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI