Sve o meču McGregor vs. Mayweather: Gdje, kada, do koliko kilograma…

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 14.02.2017 15:51h Autor:

Conor McGregor i Floyd Mayweather

U utorak ujutro Fight Site je javio kako su Conor McGregor i Floyd Mayweather Jr. na pragu dogovora oko međusobnog boksačkog meča koji bi obojici trebao donijeti silne milijune dolara i koji mnogi smatraju naintrigantnijim ovakvim dvobojem u povijesti borilačkih sportova.

Britanski “The Sun” u popodnevnim satima (utorak) donosi ekskluzivnu potvrdu informacije koju su ujutro objavili irski mediji pod naslovom: “Borba je dogovorena! Conor McGregor i Floyd Mayweather su napokon stigli do dogovora za borbu od milijardu dolara u Las Vegasu”.

Prema njihovom tekstu, McGregor je u ponedjeljak odletio privatnim avionom u Las Vegas te je je dvojac uspio stići do dogovora nakon višemjesečnih javnih prozivanja. Kako smo ranije izvijestili, problem leži i u trećoj strani, odnosno u UFC-u koji smatra da je Irac borac pod njihovim ugovorom i da ne bi smio nastupati izvan Octagona.

“Svi su svi detalji dogovoreni. Borba bi mogla biti najavljena već u roku od dva tjedna”, riječi su izvora koje je objavio “The Sun”.

Treća strana koja u ovoj priči radi zastoj je UFC, ali bi prema ranijim pisanjima mogli zaključiti da će se “The Notorious”, u slučaju blokade od strane vodeće MMA promocije, pozvati na Alijev akt koji bi mu mogao omogućiti da zaobiđe probleme koje mu stvara ugovor s UFC-om. Podsjećamo, Dana White je prije samo nekoliko dana decidirano izjavio “Meč McGregor vs. Mayweather se NIKADA neće dogoditi” iziritiran konstantnim izletima u javnost obojice borilačkih superzvijezda vezanih  uz međusobni meč.

Meč ipak u Vegasu?

“The Mirror” javlja da bi prema dosadašnjoj praksi (Ali act), McGregor mogao odraditi tek jedan boksački meč izvan kaveza, no da bi se svakako morao vratiti svojim ugovornim obvezama koje ima s trenutačnim poslodavcem, ako ne želi pravne probleme. Špekulirajući o eventualnom datumu dvoboja, britanski mediji tvrde da je najizglednija opcija drugi vikend u rujnu, tradicionalni termin Mayweatherovih mečeva. McGregor je već najavio da se zbog dolaska prinove neće boriti prije lipnja kada bi mu supruga trebala roditi, a to mu ostavlja dovoljno vremena za puni kamp do već spomenutog termina. Stoga je lako zaključiti da se “pikira” upravo ovaj termin.

Špekulira se i o težini na kojoj će se dvojac susresti. McGregor je fizički znatno krupniji borac iako su se obojica u najvećem broju mečeva borila na otprilike istoj kilaži. No, MMA borci su poznati po tome da skidaju jako puno kilograma prije službene vage, dok se boksači uglavnom važu na svojoj prirodnoj težini. Prema pisanju britanskih medija, dvojac će najvjerojatnije rukavice ukrstiti u “catch weight” kategoriji do 67 ili 69 kg što je očekivano i realno.

Iako McGregor za sada nije dobio boksačku licencu u državi Nevadi, većina ipak vjeruje da se ovaj borilački mega spektakl može održati isključivo u Las Vegasu; i to u novoj T-Mobile areni ili legendarnom MGM Grand Gardenu. Teško je očekivati da će Atletska Komisija Nevade svjesno propustiti toliku laku zaradu radi samo jedne problematične licence. Amerika je zemlja biznisa, pa je za očekivati da će i ovaj tehnički problemčić biti vrlo brzo preskočen.

S obzirom na cijene ulaznica od 1500 pa sve do 7500 dolara, koliko su iznosile za meč Mayweather vs. Pacquiao, špekulira se da će gotovo identične cijene karata ponuditi i za ovaj super dvoboj. No, za sada je tako nešto teško prognozirati, tvrdi “The Mirror”.

Za sada nema nikakvog službenog očitovanja Dane Whitea ili UFC-a. Budite uvjereni da će stići jako brzo…

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI