Svjetska boksačka serija vjerojatno ostaje bez finala između Usyka i Gassieva

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 13.06.2018 23:17h Autor:

Usyk vs. Gassiev

Iako je do sada sve išlo sjajno, World Boxing Super Series u problemima se našao pred sam kraj prve sezone. Nakon što je jedva dogovoreno finale super srednje kategorije, još veći problemi su u lakoteškoj, gdje bi dugo očekivano finale moglo propasti zbog poslovnih nesuglasica.

Nakon što je meč Gassieva i Usyka ostao bez prvobitno planirane lokacije i datuma (11. svibnja u Saudijskoj Arabiji), tim iza Gassieva počeo je raditi na tome da se finale održi u Rusiji i tu je sve zapelo. Usyk je osobno rekao da takav meč neće prihvatiti, a za to ima više razloga. Iako je prvi nositelj turnira, oba svoja turnirska meča, protiv Marka Hucka i Mairisa Briedisa, odradio je na gostujućem terenu.

Osim toga, tim iza ukrajinskog boksača je uvjeren kako im u Rusiji ne bi mogli biti osigurani regularni uvjeti, od samog boravka u toj državi pa sve do atmosfere i suđenja u dvorani gdje bi se meč održao. Gassiev je svoj prvi turnirski meč održao u Americi, no protiv Yuniera Dorticosa je boksao u Rusiji i svakako mu je dobro došao domaći teren u meču protiv opakog Kubanca, koji je na kraju podlegao pritisku. Rusi jako puno očekuju od ovog meča i spremni su napraviti sve što je u njihovom moči da njihov mladi boksač postane vlasnik sve četiri elitne titule, druge najteže kategorije profesionalnog boksa.

Predstavnici Gassieva počeli su tako za 21. srpnja dogovarati meč protiv neporaženog Andrewa Tabitija, koji se nalazi na trećem mjestu IBF ljestvice izazivača, iako iz vodstva Svjetske Serije još uvijek nisu došle nikakve informacije o tome znači li to meč izvan turnira te da će Usyk i Gassiev boksati kasnije ili bi Ukrajinac bio eliminiran, a Tabiti bi time zauzeo njegovo mjesto u finalu. Usyku bi u tom slučaju vjerojatno ostale WBO i WBC titule koje bi trebao unijeti kao ulog u finale, dok bi u turniru ostale tek one dvije u vlasništvu Gassiefa (WBA i IBF) te bi Rus pobjedom mogao osvojiti još tek Muhammad Ali trofej, odnosno trofej namijenjen pobjedniku serije. Ipak, ne možemo biti sigurni u poteze koje će povući WBO i WBC, odnosno njihove odluke bismo saznali tek ukoliko se ovako što dogodi.

Teško je zaključiti kako će na kraju završiti ova priča, no za sada ne izgleda na dobro. Ipak, unatoč svemu, Svjetska Serija nedavno je potvrdila kako ove jeseni ulazi u drugu sezonu te su već najavili kako bi trebali imati izuzetno jak turnir bantam kategorije, u koji bi pojaseve donijeli vlasnici sva četiri elitna odlična. Što se tiče druge kategorije, u pitanju je junior velter, no o tome turniru se ne zna još ništa.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI