Tony Yoka ugovorio svoj idući profesionalni meč

K1 / Boks 01.06.2018 18:37h Autor:

Tony Yoka

Novi ispit je ispred zlatnog boksačkog olimpijca, odnosno Tony Yoka ugovorio je svoj novi meč na putu prema svjetskom teškaškom vrhu. 23. lipnja boksati će protiv Davea Allena iz Velike Britanije.

U pitanu je meč ugovoren na deset rundi, a održati će se za 22 dana u Parizu. 26-godišnji Yoka, koji se nalazi na 61. mjestu svjetskih teškaša prema BoxRecu, tražiti će svoju petu profesionalnu pobjedu i ne moramo sakrivati kako će u ovom meču biti izraziti favorit, odnosno da je Allen tek još jedan od onih planski dovedenih protivnika za talentiranog Francuza.

Britanac je Yokin vršnjak i nalazi se na 112. mjestu prema BoxRecu. U dosadašnjoj karijeri ima 13 pobjeda, tri poraza i dvije neodlučene borbe, a dva poraza mu dolaze iz 2016. godine, iz mečeva protiv Dilliana Whytea i Luisa Ortiza. Među boksačima koje je savladao nema poznatijih imena, a zanimljivo je kako jedan meč ima dogovoren i točno tjedan dana prije nego će se suprotstaviti Yoki.

Očekuje se kako bi Yoka ovim putem treba nastaviti svoj uspon, a slično kao on grade karijeru i preostala tri teškaška medaljaša iz Ria. Za sada najbolje stoji Filip Hrgović, kojem su njegove četiri pobjede osigurala 42. mjesto ljestvice. Joe Joyce, kojeg je Yoka porazio u finalu Ria, također radi jako dobro, a za karijeru mu se brine David Hayea. On se nalazi na 51. mjestu po Boxrecu. Ivan Dychko je odradio meč više od ove trojice, no protivnici su mu bili takvi da se sa skorom 5-0 nalazi tek na 223. mjestu

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI