Usyk napada WBO cruiser titulu protiv Glowackog

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 09.06.2016 21:07h Autor:

Oleksandr Usyk

Osvajač teškaške zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Londonu, Oleksandr Usyk, dobit će priliku napasti svjetsku WBO titulu u cruiser (lakoteškoj) kategoriji, koja se trenutno nalazi u vlasništvu Krzysztofa Glowackog.

Prilika za Usyka da dođe do svjetskog pojasa došla je podosta rano, nakon samo devet profesionalnih mečeva, no u svima od njih došao je do pobjede nokautom, pa su iz WBO-a odlučili kako će on biti idući izazivač za njihovu titulu. Usyk je inače postao svjetski poznat nakon dominantnog osvajanja zlatne medalje u Londonu te mu se predviđa velike profesionalna karijera. Osim olimpijskog, Usyk je također vlasnik i svjetskog (2011. godina) te europskog zlata (2008.).

Glowackom, koji je vlasnik skora 26-0, će to biti druga obrana titula, koju je osvojio u kolovozu prošle godine, kad je nokautom savladao Marka Hucka. Prvu obranu imao je protiv iskusnog Stevea Cunninghama, a sad će se morati obraniti od mladog lava, koji izgleda impresivno i ne namjerava stati.

Situacija u ovoj kategoriji je inače najzanimljivija u posljednjih nekoliko godina. WBA i IBF titule drži ruski borac Denis Lebedev, dok ona WBC pripada Tonyu Belewu iz Velike Britanije. Tu je i spomenuti Marko Huck, a fanovi se nadaju kako bi se uskoro mogle početi organizirati borbe između prvaka.

Inače, poznato je kako će se ovaj meč održati u Poljskoj i to jedan od dva datuma, 10. ili 17. rujna.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI