Vladimir i dalje nezaustavljiv, nokautom obranio svoje titule

K1 / Boks 08.07.2012 03:51h Autor:

Vladimir Kličko VS Tony Thomson

 

 Sinoć su u ring na jednom švicarskom stadionu ušli Vladimir Kličko i njegov izazivač Tony Thompson, no izazov zapravo i nije bio prevelik za sjajnog ukrajinskog prvaka koji je obranio svoje četiri titule u šestoj rundi.

Na odlično ispunjenom stadionu u Bernu u Švicarskoj Vladimir Kličko sinoć je branio svoje četiri titule svjetskog prvaka (WBA (Super), IBF, WBO i IBO), a protivnik mu je bio Amerikanac Tony Thompson koji je u taj meč ulazio sa skorom od 36 pobjeda i svega dva poraza.

Thompson je svoj prvi poraz u karijeri doživio davne 2000. godine kada ga je Eric Kirkland pobijedio sudačkom odlukom, a nakon toga nanizao je velik broj pobjeda sve dok nije ušao u ring 2008. godine u Hamburgu u Njemačkoj. Tada se po prvi puta u karijeri borio s Vladimirom Kličkom, koji mu je tom prilikom nanio prvi poraz u karijeri nokautom. Prekid se dogodio u pretposljednjoj od 12 rundi.

Kličko je ovog puta u Bernu uspio biti još uvjerljiviji, iako je Thompson solidno otvorio meč, ali već polovicom druge runde situacija se počinje razvijati onako kako su to mnogi i očekivali. Vladimir je “proradio” te počeo dominirati u borbi.

U četvrtoj rundi Vladimir je bio iznimno uvjerljiv, da bi već u idućoj rundi bacio protivnika u nokdaun, no Thompson je ipak bio sposoban nastaviti borbu, ali ne zadugo. Meč je završio u šestoj rundi kada je Amerikanac ponovno završio na podu, nekako se ipak uspio pridići, ali više nije bio u stanju i dalje pružati otpor te je sudac prekinuo meč.

Thompson izuzev nekih akcija tijekom prvih četiri do pet minuta borbe nije pokazao previše, pa 58. pobjeda Vladimira praktički ni u jednom trenutku nije bila pod znakom pitanja.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI