White najavio veliki “boksački potez”: Od mene slijedi nešto za što trebaju velika muda!

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 29.06.2018 12:35h Autor:

Photo: Instagram

Legendarni UFC-ov promotor i predsjednik te elitne svjetske MMA promocije Dana White ne odustaje od svojih boksačkih ambicija.

Svoje namjere da kompaniju Zuffa prebaci i u boksačke vode je otkrio još u ljeto 2017. uoči meča između Conora McGregora i Floyda Mayweathera, no do sada nije bilo većih poteza ili posebnih uspjeha. Jedina velika priča je bila vezana uz navodnih pola milijarde dolara koliko je ponuđeno Anthonyju Joshui za nekoliko mečeva pod Zuffa bannerom, no kasnije je i ta priča demantirana od samog Whitea.

Upitan u emisiji “The On With Mario Show” gdje je zapelo, White je analizirao probleme s prelaskom u boksački biznis.

“Jednostavno je taj biznis toliko fragmentiran, toliko je segmenata i toliko toga ima. Pitanje je kako se s ovime baviti? I dalje pikamo okolo, naokolo i pokušavamo shvatiti što nam je činiti. Kako ući u ovo i napraviti od ovog posao? Prije svega, ako potpišemo ugovore s nekoliko boksača, što ćemo s tim.? Potpišem nekoliko ugovora sa zvijezdama i one će se međusobno boriti?!”, pita se White i odgovara sam:

“U mom svijetu ja imam oko 550 boraca pod ugovorom i mogu dogovoriti meč koji ja želim. Moraš imati bogat roster boksača, ako želiš dobre boksačke mečeve. Tako da je to nešto što trebamo osigurati. I dalje pokušavam shvatiti ovaj biznis. Vidjet ćete, vrlo brzo ću krenuti s jednim velikim potezom za koji treba mnogo muda. Pa ćemo vidjeti kako će se to odigrati.”

Prema predsjedniku UFC-a, problem boksa je natjerati velika imena da se bore više od jednom godišnje. Kada se status nekog velikog boksača popenje do nekog određenog nivoa, onda počnu problemi. Teško ih je, prema Whiteu, natjerati u ring s teškim protivnikom.

“Kada u boksu netko postane super zvijezda, onda ga je teško natjerati natrag u ring. Pokušavaju sve da izbjegnu prave mečeve i čine sve da bi ostali neporaženi. U UFC-u to nije tako. Tamo se borci žele boriti. Mislim da pružamo najbolje mečeve općenito u svijetu borilačkog sporta”, zaključuje Dana White.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI