38-godišnji Ricardo Arona pred potpisom za Rizin

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 23.02.2017 19:47h Autor:

Ricardo Arona

Legendarni borac Ricardo Arona ponovno je u punoj trenažnoj spremi, a informacije iz Brazila govore je kako je blizu povratka i to u Japan, odnosno Rizin, na mjesto svojih najvećih uspjeha.

Pored Fedora Emelianenka, upravo je Ricardo Arona (14-5) borac za kojeg fanovi najviše žale što nikad nije nastupio u UFC-ovom oktogonu. No, zato je ovaj Brazilac jedno od najbitnijih imena zlatnih dana Pridea, odnosno njegove srednje kategorije.

Posebno se tu misli na njegov nastup na Prideovom Grand Prixu srednje kategorije, 2005. godine, vjerojatno najkvalitetnijem MMA turniru u povijesti, gdje je u konkurenciji 16 boraca došao do finalne borbe, gdje je poražen od tada nove zvijezde, Maurica Shoguna Rue. Putem do nje savladao je Deana Listera, Kasushia Sakurabu i Wanderleia Silvu, što dovoljno govori o tome o kakvom je turniru bila riječ. Osim njih, Arona u svojoj karijeri ima i pobjede protiv Jeremya Horna, Alistaira Overeema i Dana Hendersona, što dovoljno govori o kakvoj je veličini riječ.

Posljednji put nastupio je još davne 2009. godine te se umirovio s tek napunjenom 31 godinom. Fanovi su se dugo nadali njegovom povratku, a on bi se mogao dogoditi kada su gotovo svi već ugasili posljednju nadu. Iz Brazila dolaze informacije kako je Sakakibara već prije nekoliko mjeseci kontaktirao svoju nekadašnju veliku zvijezdu, a ovome se ponude jako svidjela te je prionuo punim treninzima da bi provjerio u kakvoj je borilačkoj spremi. Posljednje informacije govore da ponovno izgleda kao u najboljim danima te da je povratak blizu. Spominje se već i ime prvog protivnika, a to je Amir Aliakhbari. Znači, Arona bi se vratio kao teškaš.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI