Američki marinac iz pariškog vlaka je plavi BJJ pojas, udavio terorista

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 24.08.2015 09:41h Autor:

Trojica marinca

Svijet je proteklog vikenda naveliko izvještavao o američkim marincima koji su se u petak vozili vlakom od Amsterdama do Pariza te su spriječili teroristički napad čovjeka koji je krenuo na krvavu misiju s "kalašnjikovom" na ramenu.

"Main stream" mediji su tako javili kako su trojica marinaca Spencer Stone, Alek Skarlatos i Anthony Sadler razoružali napadača, no tek je portal na portugalskom jiujitsuportugal.com otkrio nama zanimljivu informaciju. Naime, za herojski čin trojice marinaca zaslužna je  i tehnika BJJ-a. Spencer Stone je napadača uhvatio u gušenje s leđa (RNC) te ga je u istiom zahvatu držao dok ovaj nije pao u nesvijest. Ranije ga je napadač uspio dohvatiti sa skalpelom i gotovo mu odrezati prst.

"Ako je bilo tko junak u toj priči, onda je to Spencer. Krvario je, jedva je mogao vidjeti od krvi koja mu se slijevala niz lice", rekao je za medije njegov kolega Sadler. dodavši:

"Ja sam najprije zgrabio pištolj te sam ga bacio što dalje, zatim sam uhvatio AK-47 te sam ga s njim počeo udarati u glavu. Pridružili su mi se i drugi, a u tom trenutku Spencer ga je držao u zahvatu i na koncu udavio do nesvjestice."

Spencer Stone redovito trenira BJJ-a u lisabonskoj podružnici Gracie akademije. Vijest da je upravo njihov član bio najzaslužniji u razoružavanju terorista je otkrio Simon Reis – glavni instruktor u BJJ dvorani.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI