Aoki ostao, a Askren postao ONE FC prvak (GIF VIDEO)

Ostale vijesti 30.08.2014 11:37h Autor:

Ben Askren

Jučer je održan ONE FC event pod imenom "Reign of Champions", a na njemu su održane tri borbe za titulu. Shinya Aoki je tako bio jedini koji je svoju obranu, dok su novi ONE FC prvaci postali Ben Askren i Jadamba Narantungalag.

Shinya Aoki (36-6) nastavlja svoj sjajan niz u ONE FC organizaciji. Po sudu mnogih, najboljih borac svijeta koji nastupa izvan američkog kontinenta, došao je do pobjede gušenjem u prvoj rundi, protiv Kamala Shalorusa, u borbi koja je od prve sekunde išla samo u jednom smjeru. Ovime je Aoki došao do skora 16-2 u posljednjih pet godina, a poraze je doživio jedino od Gilberta Melendeza u Strikeforceu i Eddya Alvareza u Bellatoru.

A ono što Ben Askren (14-0) najavio, to je i ostvario. Bivši Bellatorov prvak u velter kategoriji oduzeo je pojas Nobotatsu Suzukiu i to nokautom u drugoj minuti prve runde. Neporaženom borcu, kojeg mnogi nazivaju najdosadnijim borcem svijeta, ovo je četvrta pobjeda prekidom u nizu i možda se napokon uspije riješiti te nepopularne "titule".

ONE FC prvak u perolakoj kategoriji postao je Jadamba Narantungalag, kojem su suci dodijelili pobjedu nakon pet rundi borbe. Ovo je sigurno najveći uspjeh karijere za ovog 38-godišnjaka iz Mongolije. Vrijedi spomenuti i vrijednu pobjedu Rogera Huertu koji je nokautom savladao Christiana Holleya, a posebno su brutalno izgledala koljena na parteru, kojima je zapravo i započeo ono što je donijelo pobjedu.

Do nokaut pobjede je došao i James McSweeney, borac koji je nastupio i u FFC-u. On je soccer kickom u drugoj minuti pogodio Kaminishia i došao do svoje druge pobjede u dva nastupa od dolaska u ONE FC organizaciju.

ONE FC 19: Reign Of Champions – rezultati:

Shinya Aoki  def. Kamal Shalorus – SUB (R1, 2:15)
Ben Askren def. Nobutatsu Suzuki – TKO (R1, 1:24)
Jadamba Narantungalag def. Koji Oishi – jednoglasna sudačka odluka
Roger Huerta def. Christian Holley – TKO (R1, 3:13)
James McSweeney def. Cristiano Kaminishi – KO (R1, 1:17)
Herbert Burns def. Hiroshige Tanaka – jednoglasna sudačka odluka

Mohamad Walid def. Vaughn Donayre – SUB (R1, 1:05)
Dejdamrong Sor Amnuaysirichoke def. Ali Yaakub – SUB (R1, 2:34)
Ann Osman def. Ana Julaton – podijeljena sudačka odluka

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI