Askrenov plan: Srušiti, prebiti, podići ruku i odšetati s pojasom

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 14.08.2014 19:38h Autor:

Ben Askren

Ben Askren priprema se za osvajanje pojasa ONE FC prvaka, a za to će imati priliku 29. kolovoza. Vjeruje kako će još dugo ostati neporažen, a za borbu protiv Nobutatsu Suzuki plan bi trebao biti, kako on kaže, isti kao uvijek.

Ben Askren (13-0) imao je sjajan debi u ONE FC organizaciji, koji mu je odmah donio priliku da već u idućoj borbi pokuša osvojiti i naslov prvaka te organizacije. Bio bi to već drugi važan pojas koji bi ovaj američki hrvač imao u svom vlasništvu. "To bi samo dodatno dokazalo ono što ja tvrdim, a to je da sam najbolji borac svijeta u velter kategoriji. Već sam držao pojas jedne jake organizacije, i to jako dugo, i sad sam pred vratima pojasa druge. I u budućnosti ne vidim da bi mi itko taj pojas mogao oduzeti", uvjeren je Ben.

Protivnik mu je Nobutatsu Suzuki (11-1-2) , ONE FC prvak, koji je prvih deset pobjeda ostvario nokaut, a Brock Larson, u posljednjoj borbi, prvi je koji je od njega poražen odlukom. Askren zna kako će protiv njega, tj. ništa drugačije nego inače: "Moj je plan isti kao i uvijek. Protivnika srušiti, nakon toga ga pošteno prebiti, onda mi sudac podiže ruku i ja odlazim s pojasom oko svog pasa. Volim pobjeda, odnosno svi ih vole i mrze gubiti. U životu sam uložio puno truda i imao puno odricanja, pa je odličan osjećaj vidjeti da se sve isplatilo. Mislim kako nitko nema ono što je potrebno da me pobijedi, pa očekujem da nastavim redati pobjede. Malo je ljudi koji su napravili ovakvu seriju nepobjedivosti u respektabilnim organizacijama."

Iako je posljednje tri pobjede ostvario prekidom, Askrena još uvijek prati stigma dosadnog borca, koji ne završava svoje protivnike, odnosno borca koji koristi nepopularnu 'lay n' pray' taktiku. "Ponekad na treningu ne rušim ljude, nego radim samo čisti stand up. Ali, ovo je sport gdje je najvažnije pobijediti. Ja znam gdje sam dobar i onda to trebam koristiti. Ako želim pobijediti radit ću ono što mi najbolje ide, a ne glumiti majstora stand upa kao neki idiot", Askren je dao do znanja da ne misli mijenjati svoj stil.

Borba Askrena i Suzukia glavna je borba ONE FC 19 eventa, koji možete pogledati uživo na Fight Channelu. 29. kolovoza.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI