Bivša zlatna judo olimpijka u stilu Ronde Rousey ostvarila MMA debi pobjedu (VIDEO)

Ostale vijesti 22.06.2018 12:16h Autor:

Harrison vs. Elkin

Američki MMA fanovi dočekali su debi nastup o kojem se dugo pričalo. Dvostruka zlatna judo olimpijka, Kayla Harrison, nastupila je na PFL 2 eventu gdje je upisala pobjedu polugom na ruci, a njeni poslodavci izjavili su kako je zvijezda rođena.

Harrison je olimpijska zlata osvojila na posljednjim dvjema igrama, odnosno u Londonu 2012. godine i Rio De Janeiru 2016. Zapravo, njen put uspjeha bilo je svjetsko zlato, koje je 2010. godine osvojila sa samo 20 godina te je već tada postala prava sportska zvijezda u svojoj domovini. Dva olimpijska zlata do 78 kilograma samo su učvrstila njen status američke sportske heroine, a poznato je kako javnost tamo posebno cijeni olimpijske uspjehe.

Nakon što je u judu postigla sve što je imala u planu, odlučila je krenuti putem svog sportskog uzora, Ronde Rousey, koju je u judu uspjela višestruko nadmašiti. Odabrala je MMA te je posljednje dvije godine provela u treningu, prije nego je napokon došlo vrijeme za debi. I taj je debi odrađen na impresivan način.

Protivnica Kayle Harrison bila je Brittney Elkin (3-5), borkinja perolake kategorije, koja je posljednji nastup imala u Bellatoru. Ona je za ovu priliku morala otići kategoriju više, budući da je u pitanju bila borba lake kategorije i to je bila borba u kojoj je Harrison od početka izgledala jako dobro, a do pobjede je došla nakon tri minuta. I to na način kakav samo još više dočarava simboliku praćenja puta Ronde Rousey. Kayla je slavila Rondinom “specijalkom”, polugom na ruci nakon tri minute borbe, a kako je to izgledalo možete vidjeti u videu ispod teksta.

Harrison je tako odlično startala svoju karijeru, no PFL je vjerojatno malo požurio s time da ju proglašavaju novom zvijezdom. Prvi problem oko stvaranja takvog statusu biti će pronalazak protivnica za nju, budući da postoji mizerno mal broj borkinja koje nastupaju do 70 kilograma, a to je čak kategorija za koju Kayla podosta skida, budući da bi njena prirodna divizija bio velter, odnosno 77 kilograma. Ne moramo onda ni spominjati kako osnivanje divizije tek ne bi imalo smisla. Ovako će ona vjerojatno još neko vrijeme skupljati iskustvo borbama koje joj PFL bude ugovarao, a i izbor protivnica će vjerojatno biti pažljiv. Ukoliko se s vremenom nešto promijeni, možda Kaylu Harrison u budemo gledali u pravim kompetitivnim ispitima, no za sada je teško zaključiti što PFL može iduća učiniti s njom, da od nje uistinu stvore ono za što ima predispozicije, novu žensku MMA zvijezdu.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI