Danas WSOF 29: Najatraktivniji borac svijeta u novoj obrani titule (VIDEO)

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 12.03.2016 12:07h Autor:

Justin Gaethje vs. Brian Foster

WSOF danas održava svoj 29. event, a u središtu pozornosti bit će nova borba njihove najveće zvijezde, Justina Gaethjea. Po mnogima najatraktivniji borac svijeta sastaje se s Brianom Fosterom, pobjednikom prošlogodišnjeg turnira osmorice.

Zapravo, osim ove borbe, teško da je ijedna od preostalih osam previše vrijedna spomena, odnosno jedino malo poznatije ime je teškaš s kratkim UFC iskustvom, Josh Copeland. No, idemo mi na glavnu borbu.

Nakon dva prava rata koja je 2015. imao protiv Lousia Palomina, gdje su obje borbe konkurirale za borbu godine, Gaethje će ovog puta protiv sebe imati Briana Fostera, koji je do prilike napasti naslov došao pobjedom na turniru osmorice, održanog prošle jeseni. Zapravo, zanimljivo je kako je Foster tamo poražen već u prvoj borbi od Joaoa Zeferina, da bi ozljedom Mike Ricca bio vraćen u turnir, gdje se u finalu osvetio Zeferinu te tako došao do prilike kojoj se nadao.

Inače je riječ o vrhunskom finisheru (25-8, samo jedna borba je došla do sudačke odluke), koji je većinu karijere nastupao u velter kategoriji, a jedno vrijeme je bio član UFC-a, koji je napustio sa skorom 4-2, odnosno dobio je otkaz zbog neaktivnosti. WSOF-u je pristupio prošle godine, prvo doživjevši poraz od Jake Shieldsa, da bi se onda spustio u laku kategoriju, u kojoj sad napada titulu prvaka.

Gaethje također nije neki zaljubljenik u sudačke odluke, odnosno samo dva puta je došao do njih, a njegov skor je 15-0, uz čak 12 pobjeda nokautom. Inače je riječ o odličnom hrvaču koji je postao još bolji udarač te o borci koji u borbe uvijek ulazi s namjerom da fanovima ponudi show. Ništa drugačiji nije ni Foster, tako da je ovo borba koju MMA fan ne smije propustiti, a također i možda posljednja prilika gledati Gaethjea u WSOF-u, gledajući na sve veće probleme i sve slabije ‘cardove’ koje nude fanovima.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI