FFC prvak Dion Staring sudionik velikog Inokijevog Grand Prixa!

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 13.03.2015 09:13h Autor:

IGF 3

Japanska borilačka promocija INOKI Genome (IGF) će svoju treću priredbu održati 11. travnja u Tokiju, a ona će ujedno biti i početak njihovog velikog teškaškog Grand Prixa na kojem sudjeluje 8 boraca i koji se zove WORLD GP.

Za sada je otkriveno šest od osam imena, a nama najzanimljivije je ono FFC prvaka u teškoj kategoriji – Diona Staringa. Nizozemca se za sada i ističe kao prvog favorita turnira uz bivšeg UFC-ovca Olija Thompsona.

U ždrijebu će se naći još i Yosef Ali Mohammad, Fernando Rodriguez jr., Athony Rea i Chris Barnett. Još dva sudionika će biti naknadno otkrivena, baš kao i kako će biti formiran ždrijeb.

Fight Site saznaje da je presudnu ulogu za dobivanje ovog angažmana Diona Staringa imao predsjednik FFC-a i vlasnik Fight Channela Orsat Zovko. Upravo je on toplo preporučio svog šampiona koji je pojas FFC prvaka osvojio u prosincu pobijedivši bivšeg UFC prvaka Ricca Rodrigueza. Zovko je za vrijeme dok je bio menadžer Mirka Filipovića ponovno plasirao Cro Copa na japansko tržište upravo kroz Inokijevu promociju te je Cro Cop na temelju dvije pobjede protiv Satoshija Ishiija vratio povjerenje čelnika UFC-a.

Ono što je još zanimljivo u čitavoj priči je službeni plakat ove priredbe na kojem se nalaze Cro Cop, Ishii, Fujita i LeBanner. Sasvim je jasno da nakon potpisa ugovora s UFC-om, Filipović više neće braniti svoj IGF pojas, no nejasno je hoće li pobjednik ovog WORLD GP-a biti njegov nasljednik.

Polufinala su na rasporedu 31. kolovoza, a finalni event je već tradicionalno na Staru godinu.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI