Ipak nije istina da je K-1 platio samo Badr Harija i Cro Copa?

Ostale vijesti 09.07.2012 09:44h Autor:

Simon Rutz

 

Simon Rutz prije tjedan dana šokirao je borilačku scenu informacijom da skoro svi borci koji su nastupili na K-1 Risingu u Madridu još uvijek čekaju na isplatu honorara, no čini se da to ipak nije istina.

Prvi čovjek It’s Showtime borilačke organizacije, Simon Rutz, proteklog se tjedna obratio javnosti otvorenim pismom u kojem se uglavnom bavio K-1 Risingom, organizacijom s kojom je surađivao prije nego li je prodao It’s Showtime Gloryju.

Od svega što je Rutz napisao, najviše pažnje privukla je informacija da su za nastup u Madridu na K-1 Risingu plaćeni do sada samo Badr Hari i Cro Cop, koji su tražili svoj novac unaprijed. “Borci s posljednje priredbe još uvijek nisu plaćeni i vjerojatni niti neće, izuzev Mirka Filipovića i Badr Harija koji su tražili isplatu honorara unaprijed. Lokalni promotor također je mnogo uložio, poslao je K-1 stotine mailova, ali odgovora nema, pa će se morati obratiti sudu.  Prema nama također nisu ispunili dogovorene uvjete kad je u pitanju novac. Nisu platili čak ni svoje japanske suradnike te i oni u sve većem broju prekidaju suradnju s njima”, rekao je tada Rutz.

No, čini se da se ipak radilo o manipulaciji od koje bi koristi trebao imati Glory World Series i njegov It’s Showtime. Prvi čovjek K-1 Risinga, Mike Kim, demantirao je te Rutzove izjave, no malo tko im je pridavao značaja.

Napokon su se oglasili i neki borci koji su nastupili u Madridu te su i oni također potvrdili Kimove navode da je Rutz obmanuo javnost. Menadžer Mikea Zambidisa otkrio je da je njegov borac također u potpunosti isplaćen, a slično je potvrdilo i još nekoliko manje poznatih boraca koji su nastupili.

Kako će se razviti situaciju s K-1 Risingom nemoguće je predvidjeti, očito su upali u probleme te kalendar priredbi koji su najavili još ne tako davno ipak neće moći realizirati, a čini se da će imati problema i s podmetanjima od strane konkurencije.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI