Johnson napokon odlučio da je poluteškaš

Ostale vijesti 16.07.2012 06:10h Autor:

Anthony Johsnon

 

Anthony Johnson odlučio se napokon i službeno zauvijek oprostiti od velter kategorije u kojoj je nekad nastupao.

Bivši UFC-ov borac Anthony Johnson u posljednjih nekoliko godina ima velikih problema sa svojom kilažom. Nekad je nastupao u velter kategoriji, no u posljednje vrijeme organizatori s njime imaju problema s obzirom na to da ne uspijeva biti u granicama dogovorene kilaže.

U svom posljednjem meču u UFC-u tako se trebao protiv Vitora Belforta boriti u srednjoj kategoriji, no na službenom vaganju pojavio se s gotovo čak pet kilograma viška. Belfort je svejedno pristao odraditi meč te ga je ugušio s leđa na samom kraju prve runde.

Johnson je nakon toga otpušten iz UFC-a iz nekoliko razloga, a i njegova problematična kilaža je jedan od njih. Napokon je odlučio da o nastupu u velter kategoriji više neće ni razmišljati, a odlučio je preskočiti i srednju te ubuduće nastupati kao borac u poluteškoj kategoriji.

“To je novi početak za mene. Sada se moram poboljšati u više segmenata, jer u poluteškoj postoje neki iznimno opasni borci poput Lyota Machide. Jednostavno više nisam htio taj stres povezan sa skidanjem kilograma. Ovu odluku vjerojatno sam trebao donijeti još odavno. Možda će me neki protivnici biti veći i teži, no nema veze, ipak treniram s Rashadom Evansom i Alistairom Overeemom”, rekao je Johnson.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI