Justin Gaethje: Moj je cilj biti borac koji će ljudima ponuditi ono što su došli vidjeti

Ostale vijesti 31.03.2015 21:59h Autor:

Justin Gaethje

Jedan od boraca o kojima se priča ovaj tjedan je Justin Gaethje, koji je obranio WSOF pojas u nevjerojatnoj borbi protiv Luisa Palomino. On je rekao nešto o svom stilu, ciljevima u karijeri te potencijalnom odlasku u UFC.

Bila je to uistinu nevjerojatna borba, a Justin Gaethje je WSOF-ov kavez napustio uzdignutih ruku, nakon što je nokautirao Luisa Palomina pred kraj treće runde. Agresija i adrenalin su se gotovo  doslovno mogli rezati nožem, a neporaženi prvak je kratko prokomentirao osjećaj nakon svega.

"Nakon borbe sam morao povraćati od adrenalina koji me tresao. Ali, osim toga ne mogu biti sretniji, mislim kako sam odradio sjajnu borbu", rekao je Gaethje te dodao da je upravo takva borba bila u svim njegovim planovima: "Ne mogu govoriti u njegovo ime, no i u svim najavama sam rekao da sam spreman za takvu borbu, da ću morati dati sve od sebe i prilično duboko prokopati da bih došao do pobjede. Znao sam da ću, ako već ne bude mogao pasti, morati učiniti da odustane sam i u tome sam uspio."

Ipak, kad se boriš tako, onda i primaš veliki broj udaraca, a Justin je bio upitan o tome koliko su ga zapravo oštetili te u kakvim je problemima bio. Smatra kako nije bilo opasnosti, iako Palominovi udarci nisu bili bezazleni: "Ne mogu reći da sam baš bio u problemima, no dogodila se par trenutaka kad mi se malo zamutilo. Razlika je između toga i situacija gdje ne znaš gdje si i trudiš se gledati u pravom smjeru. Tako nešto se u ovoj borbi nije dogodilo."

"Zapravo, bilo je to samo još jedna od borbi koju je ovaj neporaženi momak odradio u svom stilu, kojeg sad prepoznaje cijeli svijet. A upravo je to bilo ono na čemu je radio i po čemu želi biti prepoznatljiv. "Ja imam jedan glavni cilj, a to nisu svi silni pojasevi i titule. Cilj je zabaviti publiku i biti borac zbog kojeg će ljudi dolaziti na evente. Ne volim slušati priče kako se neki borci bore dosadno. Ja sam borac koji dolazi ljudima ponuditi ono po što su došli, koji će im pružiti borbu kakvoj se nadaju i kakvu su došli vidjeti", hrabro je objasnio.

Zovu ga najboljim borcem lake kategorije izvan UFC-a, no još je upitan i o tome kad bi se mogao okušati u najjačoj organizaciji. Naravno, to mu je jedan od ciljeva, no trenutno je zadovoljan ovim što radi te smjerom u kojem mu karijera ide.

"Bio bih kukavica da sjedim i govorim da sam najbolji na svijetu, a da se ne odem okušati u UFC i boriti se protiv najboljih boraca svijeta. No, u ovom trenutku ću pokušati zaraditi svaki dolar koji mogu svojim pristupom, svojim borbama i rizikom koji ulažem kad ulazim u njih. A to mi za sad ide dobro u WSOF-u", završio je ovaj prvak, čija će se iduća borba sigurno gledati s puno većim zanimanjem nego ove do sada.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI