Maldonado o taktici: Boksam bolje od Fedora i moram dogurati do druge runde

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 15.06.2016 16:13h Autor:

Fedor Emelianenko i Fabio Maldonado

Pred Fabijom Maldonadom je najteži ispit u karijeri. Brazilski borac susrest će se ovog petka s Fedorom Emelianenkom u ruskom Sankt Peterburgu, a nešto više o samom dvoboju je otkrio u razgovoru s novinarima portala MMAJunkie.

“On je favorit. Logično, na papiru ima 99% šanse za pobjedu, ali u mom srcu omjer je 50:50. Bit će to sjajan meč ako borba potraje duže od jedne runde. Moram dati sve od sebe kako bih dogurao do druge runde”, prokomentirao je Maldonado svoje izglede.

Brazilac si prednost daje u boksu, ali smatra kako je borba daleko od završene ako se presele u parter.

“Bolje boksam. Neću glumiti poniznost i tvrditi da on ima bolji boks. Čak i kad su me zahvatili u prijašnjim nastupima, to je bio rezultat moje pogreške. Stoga ne smijem napraviti pogrešku ranoj fazi borbe. Pri tome mislim kako ne smijem primiti jaki udarac i završiti u parteru. On ima snagu za nokaut jednim udarcem, tako da ću morati biti jako oprezan.

Očekujem gustu borbu. Moja briga je u stojci, ne u parteru. U borbi s Miočićem svi su mi govorili da će me rušiti. Radim na BJJ-u jako dugo i ako se meč preseli u parter, borba će se nastaviti. Fedor je snažniji i brži, ali borba neće završiti ako ju preseli u parter”, poručuje Maldonado.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI