Metamoris 5: Gracie dominirao nad Sakurabom, no nije uspio doći do pobjede

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 23.11.2014 12:38h Autor:

Renzo Gracie i Kazushi Sakuraba odradili su sjajnih 20 minuta vrhunskog grapplinga na Metamoris 5 eventu, no nijedan borac nije uspio doći do pobjede, iako ostaje dojam da je Gracie bio bolji, no u Metamoris pravili nema bodovanja, pa je meč završio neriješeno. Istim ishodom završila su još četiri borbe, a samo je Garry Tonon došao do pobjede i to drugi Metamoris event za redom.

Odličan "no gi" meč odradili su Renzo Gracie i Kazushi Sakuraba na Metamoris 5 eventu. Iako nije bilo pobjednika, svi ljubitelji grapplinga mogli su uživati u meču dvije legende. Što se samog meča tiče, četiri minute je trajalo početno ispitivanje snaga, a onda Gracie pokušava stojeću giljotinu, no Sakuraba dobro reagira i borba seli u parter, s Japancem u gornjoj poziciji. No, Sakuraba nije imao rješenja, Renzo je jednostavno imao odgovor na svaki potez, dokazavši da je prava "enciklopedija" BJJ-a, pa i cjelokupnog grapplinga.

Renzo nije radio puno osim obrane, dok se Sakuraba fokusirao na ruke. Ipak, osam minuta prije kraja Renzo je uspio okrenuti Sakurabu i napasti vrat. Nije bio daleko od završetka gušenjem, no brzo prelazi u kontrolu sa strane, odakle pokušava raditi na kimuri, no opet radi tranziciju na vrat, a nakon nje i u "north-south poziciju". Iako je žestoko radio posljednjih šest minuta, Sakuraba je izdržao te je ovaj meč završio bez pobjednika, uz veliko iskazivanje međusobnog respekta ove dvije legende.

Osim ovog meča, ponovno smo vidjeli i neke borbe gdje su MMA borce, čija je baza prije svega hrvanje, stavili nasuprot BJJ majstora. Tako je Rory MacDonald izdržao 20 minuta protiv JT Torresa, pokazavši zavidnu obranu, no ne toliko efektan napad, a u tajnom meču su nastupili Jake Shields i Roberto Satoshi, također bez pobjednika. Zanimljivo je bilo vidjeti MacDonalda u izdanju s desetak kilograma više nego što ima kad nastupa u UFC kavezu, u kategoriji do 77 kilograma.

Mečevi Vinnya Magalhaesa protiv Matheusa Diniza te Keenana Corneliusa protiv Yuria Simoesa također nisu dali pobjednika, a jedini je slavio supertalentirani 22-godišnji Garry Tonon, koji je 'heel hookom' savladao Zaka Maxwella i došao do svoje druge Metamoris pobjede za redom, nakon što je na prošlom eventu slavio protiv Kita Dalea.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI