MMA kao nacionalni sport u SAD-u? Od potrebnih 25 tisuća imaju tek osam potpisa!

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 20.11.2012 08:55h Autor:

MMA

U SAD-u je na službenim Internet stranicama Bijele kuće pokrenuta peticija kojom se traži da se MMA proglasio nacionalnim sportom u toj državi, a da bi imali barem ikakvih šansi u tom naumu potrebno je 25 tisuća potpisa.

MMA je posljednjih godina jedan od najbrže rastućih sportova, UFC postaje globalni brend, širi se polako, ali sigurno u sve dijelove svijeta. Ne čudi stoga što se u posljednje vrijeme sve češće može čuti o pokretanju raznih inicijativa za daljnju popularizaciju sporta.

Nedavno je glavna tema bila uvrštavanje MMA u olimpijske sportove, što je ipak iznimno daleko od realizacije, a u SAD-u je pokrenuta i peticija kojom se traži od vlasti da proglase MMA nacionalnim sportom. Kako bi natjerali vladajuću garnituru da se i službeno pozabavi tim problemom potrebno je do 13. prosinca skupiti 25 tisuća potpisa američkih državljana.

Nisu krenuli najbolje, u trenutku pisanja ovog teksta prikupili su svega osam potpisa. Ukoliko ste američki državljanin pružite im podršku i ispunite peticiji koja se nalazi na ovoj adresi.

MMA je trenutno zabranjen u još četiri američke savezne države. New York, Connecticut, Vermont i Montana ne dozvoljavaju borbe u malim rukavicama, a postoji još nekoliko država koje nemaju bez Atletske komisije koja bi se bavila regulacijom tog sporta.

PODIJELI
Autor:

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI