Najbolja borkinja izvan UFC-a sjajnom izvedbom zadržala Invicta titulu (VIDEO)

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 26.03.2017 13:22h Autor:

Tonya Evinger

Tonya Evinger, vjerojatno najbolja svjetska borkinja izvan UFC-a, još je jednom uspješno odradila Invicta nastup kojim je obranila titulu prvakinje bantam kategorije, u revanšu protiv Yane Kunitskaye.

Evinger i Kunitskaya su prošle godine odradile svoju prvu borbu, u kojoj je ruska borkinja došla do pobjede polugom na ruci. Ipak, do pozicije za polugu je došlo nakon pogreške suca, koji je naredio pomicanje Evinger iz pozicije koja je zapravo bila prema pravilima. Pozicija u koju su prešle je pogodovala Kunitskayi, koja je to iskoristila za polugu. Evinger je prigovorila komisija, koja je žalbu uvažila te joj je vraćen pojas prvakinje.

Sada su odradile revanš, a Evinger je tu pokazala koliko je zapravo nadmoćna i koliko je bolja od Kunitskaya. Nakon gotovo pune dvije runde, u kojima je bila neupitno bolja borkinja, uspjela je odraditi posao na podu tako da dođe do gušenje koje je prisililo njenu protivnicu na predaju.

Evinger (19-5) je tako došla do devete pobjede u nizu, a neporažena je punih šest godina. Ipak, iz UFC-a poziva nema, a razlozi za to se mogu pronaći na više mjesta. No, o njima nije mjesto razgovarati na sportskom portalu. Nema sumnje kako bi i u oktogonu odmah mogla uskočiti među same kandidatkinje za vrh.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI