Nokaut dana: Pobjeda kojom je Kimbo Slice osigurao slavu (VIDEO)

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 07.06.2016 16:52h Autor:

Kimbo Slice

U čast pokojnom borcu za današnji nokaut dana smo izabrali najimpresivniju MMA pobjedu Kevina Fergusona, poznatijeg kao Kimbo Slice.

Vještine koje je stekao kroz ulične borbe Kimbo je u profesionalni svijet slobodne borbe odlučio prenijeti 2007. godine kada je debitirao pobjedom na EliteXC: Renegade priredbi. Već u svom drugom nastupu susreće se s UFC-ovim veteranom Tankom Abbottom na još jednom ElitXC eventu i tom prigodom ostvaruje možda čak i najimpresivniji nokaut svoje karijere. Jedan od pionira američke MMA scene pao je kao pokošen nakon svega 43 sekunde borbe, a Slice si je tom pobjedom osigurao susret s Jamesom Thompsonom. Još jedan zanimljivi podatak je taj kako su Slice i Abbott te večeri predvodili event ispred imena kao što su Antonio Silva, Ricco Rodriguez, Yves Edwards, Brett Rogers te mnoga druga.

Nakon ove pobjede, Kimbo je bio uspješan i u meču s Thompsonom, a prvi poraz nanosi mu Seth Petruzelli. Unatoč prestanku pobjedničkog niza, Kimbo privlači pozornost UFC-a, no nastup u najpoznatijem oktogonu je morao izboriti preko The Ultimate Fightera. Tamo ga zaustavlja svima poznati teškaš Roy Nelson, ali Dana White ipak ispunjava želju fanova i u prosincu 2009. godine omogućava Kimbu nastup na najvećoj pozornici.

Uspješan debi protiv Houstona Alexandera, kao i poraz od Matta Mitrionea su se u konačnici pokazali kao njegovi jedini nastupi u elitnoj promociji, a nakon istih se seli  kod konkurencije u Bellator gdje upisuje pobjedu nad veteranom Kenom Shamrockom te tehnički nokaut kojim je svladao Dadu 5000, no ta je borba nešto kasnije pretvorena u ‘No Contest’ jer su nalazi doping testiranja pokazali kako je pokojni borac bio pozitivan na steroide zbog kojih je i zaradio tromjesečnu suspenziju. To je nažalost bio i njegov posljednji nastup, kako u MMA-u, tako i u boksu u kojem je vlasnik savršenog omjera od 7-0.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI