Paul Daley: Nadam se povratku u UFC, svakako im treba dobra priča

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 04.02.2018 18:24h Autor:

Paul Daley

Paul Daley nedavno je raskinuo svoj ugovor s Bellatorom, a sada je otkrio kakva planove ima za nastavak karijere. I ne sakriva kako bi se volio vratiti tamo odakle je otjeran bez mogućnosti povratka.

Naravno, u pitanju je UFC, a danas 34-godišnji Semtex je 2010. godine bio velika zvijezda u usponu. Izborio je borbu za prvog izazivača velter kategorije, no Josh Koscheck ga je uspio neutralizirati svojim “grinderskim” stilom, što je zločestog Britanca toliko isfrustriralo da se zaletio i udario Koschecka nakon zvona. To je rezultiralo njegovim instantnim otkazom iz UFC-a, kao i porukom Dane Whitea da se Daley više nikad neće boriti u toj promociji.

Sedam i pol godina kasnije, Daley je prošao kroz puno toga, od raznih promocija, kao što BAMMA, Strikeforce i FFC, do Bellatora, čiji je član bio od 2015. godine. U drugoj najvećoj svjetskoj promociji je ostvario pet pobjeda te poraze samo od dvojice najboljih, Douglasa Lime i Rorya MacDonalda. U posljednjem je nastupu bio bolji od Lorenza Larkina, čime je potvrdio kako još uvijek ima kvalitetu za boriti se protiv najboljih, a takvi se nalaze u UFC-u, gdje bi on svakako volio ponovno nastupiti.

“Ono što me privlači i zanima je mogućnost povratka u UFC. Mislim kako je to moguće sada pod novim vlasnicima. Prihvatio bih dobru ponudu za povratak, sve što se dogodilo nakon borbe s Koscheckom je podosta usporilo moju karijeru”, izjavio je kao odgovor na pitanje gdje vidi nastavak svoje karijere.

Posebno je zanimljivo objašnjenje zašto smatra da bi UFC ipak mogao biti zainteresiran za nešto tako.

“Conor McGregor se ne bori, Jon Jones se ne bori, Ronda Rousey je otišla u WWE, treba im neka zanimljiva priča koja će zadržati stare fanovi. A zamislite samo kako bi izgledala priča o čovjeku koji je doživotno izbačen iz UFC-a, ali se ipak vratio. Nadam se da se u idućih 18 mjeseci tako nešto može dogoditi.”

Daley kao da zaboravlja da je ona Dane Whitea ipak zadnja. No, predsjednik UFC-a je i ranije imao puno izjava koje su počinjale riječju “nikad” pa se na kraju to nešto ipak dogodilo. Tako niti Daley ne treba gubiti nadu, posebno jer znamo o koliko dobrom borcu se tu radi.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI