Plavi BJJ pojas opisuje kako je udavio teroristu

Ostale vijesti 25.08.2015 10:06h Autor:

Spencer Stone

Nakon što je jučerašnja vijest o BJJ plavom pojasu Spenceru Stoneu koji je spriječio teroristički napad u vlaku na liniji Amsterdam – Pariz izazvala mnogo zanimanja, danas vam donosimo nastavak.

> Američki marinac iz pariškog vlaka je plavi BJJ pojas, udavio terorista

Povratkom u SAD, američke su vlasti od svog heroja odlučile učiniti još većeg heroja pa je organizirana press konferencija na kojoj je Stone s javnosti podijelio svoje utiske. Podsjećamo, ovaj američki vojnik je zajedno sa svoja dva prijatelja turistički putovao po Europi te je spriječio napad muškarca koji je bio naoružan automatskim oružjem. Kasnije se saznalo da je napadača svladao BJJ znanjem te da ga je na koncu i konačno onesposobio gušenjem s leđa. Stone je plavi BJJ pojas koji trenira u lisabonskoj podružnici Gracie akademije. U borbi s teroristom je zadobio ozljede ruke i oka, no radilo se tek o posjekotinama.

"Probudio sam se usred dubokog sna. Prijatelj Alek je sjedio pored mene, a Anthony je bio preko puta. Okrenuo sam se i vidio tipa s AK-47 strojnicom. Izgledalo je kao da mu se zakočila ili nije ispravno radila, a on ju je pokušao osposobiti. Alek me udario po ramenu i rekao je – idemo."

"Potrčali smo prema njemu, srušili ga i napali ga dok je bio na podu. Alek mu je uzeo pušku, a ja sam ga uhvatio s leđa u gušenje. Vadio je oružja, najprije pištolj koji smo mu oduzeli, a onda i skalpel. Počeo me ubadati s njim, pa sam ga pustio. No, kasnije sam ga opet uhvatio u gušenje, a Alek ga je udarao kundakom pištolja ili puške. Više se ne mogu sjetiti. To je bilo otprilike to", zaključio je Stone.

Onesvještenog terorista su držali do dolaska policije. Danas ih Amerika slavi kao heroje.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI