Royler Gracie se vraća u 46. godini: Protivnik Japanac Ueda!

Ostale vijesti 17.08.2011 09:57h Autor:

Legendarni Helio Gracie i Royler

Jedan od istaknutijih boraca slobodnim stilom iz obitelji Gracie, Royler Gracie, odlučio se u 46. godini vratiti među aktivne borce kako bi odradio još jednu oproštajnu borbu.

Majstor BJJ bi se 14. rujna na eventu brazilske promocije Amazon Foresz Combat trebao sučeliti s bivšim vlasnikom pojasa Shooto organizacije, Masakatsuom Uedom. Gracie je posljednji dvoboj odradio davne 2006. godine kada je na K-1 Premium Dynamite priredbi izgubio odlukom od Japanca Hidea Tokora. Dvoboj protiv Uede trebao bi biti u lakoj kategoriji do 70 kilograma. Zanimljivo, Royler je za posljednji meč u karijeri želio ponovno Hidea Tokora, no japanski borac je trenutačno fokusiran na Dreamov Grand Prix u bantam kategoriji.

“Bit će to vrlo emotivno iskustvo za mene. Uvijek se pripremam na isti način i fokusiram se na svoj BJJ. Također radim i MMA sa svojim trenerom Fabricijom Camoesom koji će mi također biti u kutu. Neću tražiti nokaut jer nisam udarač i uvijek volim poštovati način na koji se borim”, izjavio je Gracie za Sherdog.com, ali je i dodao kako želi pobjedu u posljednjem dvoboju u karijeri.

“Ueda je tehnički vrlo dobro potkovan, a radi se i o čvrstom dečko. Naviknuo je na to da se bori protiv Brazilaca. No, ukoliko ne ostavi sve u kavezu, doslovno ću ga rasturiti.”

Ova posljednja Roylerova izjava bila je izrečena u ironičnom tonu jer je ovaj majstor BJJ-a svjestan svojih nedostataka u stojci. Ovo će mu biti 11. borba u karijeri, a za sada ima pet pobjeda, četiri poraza i jedan neodlučen susret.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI