Spong: Zaboravio sam da je ovo MMA, pa sam mislio da će sudac brojati protivniku!

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 09.11.2012 08:38h Autor:

Tyrone Spong

Tyrone Spong prije tjedan je dana odradio svoj debitantski MMA meč, ostvario je pobjedu i zbog toga može biti vrlo zadovoljan, no pravu procjenu koliko u tom sportu može napraviti ipak ne možemo još donijeti.

Sjajni surinamski borac nije imao dostojnog protivnika Travis Bartlett imao je solidan skor, no u kavezu nije pokazao apsolutno ništa, Spong gotovo da je meč mogao odraditi sa spuštenim rukama. Bartlett je vrlo malo ili gotovo ništa napadao, pa ne čudi što je meč završio nakon tri minute borbe.

Nakon nokauta dogodila se jedna zanimljiva scena. Spong je srušio protivnika na pod i umjesto da nasrne na njega i dokrajči ga GNP-om kao što je to običaj u MMA, on je otrčao na drugu stranu kaveza. Starih navika iz ringa i K-1 pravila očito se nije lako riješiti.

"Bit ću iskren, navikao sam da sudac broji protivniku kad ga srušim. No, znao sam da sam ga dobro pogodio i bio sam siguran da je borba gotova jer sam znao da neće ustati od toga udarca", rekao je Tyrone.

Mnogo je pažnje izazvala njegova izjava da izaziva Klička na meč, a čini se da iza toga i dalje stoji, nije se radilo samo o izjavi danoj u pobjedničkoj euforiji. "Mogu biti opasan protiv svakog borca ako budem marljivo radio i bio dobro pripremljen. Teška kategorija u boksu trenutno je jako dosadna, mislim da bih mogao donijeti nešto uzbudljivo u nju i to bi mi predstavljao veliki izazov. Moram ipak reći da poštujem rad braće Kličko jer oni su veliki prvaci, pravi veleposlanici boksa, ali volio bih s obojicom jednom u ring", otkrio je Tyrone.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI