Večeras WSOF 27, do sada najslabiji event u povijesti ove organizacije

Ostale vijesti 23.01.2016 20:16h Autor:

WSOF 27 plakat

World Series of Fighting će večeras održati svoj prvi event u 2016. godini, a po kvaliteti programa to je sigurno njihov najslabiji do sada. Da li je ova promocija u krizi?

Event, koji reklamiraju pod podnaslovom “Future Champions” prvobitno su trebali predvoditi Mike Ricci i Caros Fodor u borbi lake kategorije, koja bi možda donijela i idućeg izazivača. Nakon što se bivši TUF finalist Ricci ozlijedio, mjesto na programu dobio je Luiz “Buscape” Firmimo, član Blackzilliansa s Pride iskustvom te sudionik 21. sezone Ultimate Fightera.

Fodor je inače bio član Strikeforcea, a nakon što se organizaciju kupio UFC, unutar njega je odradio samo jednu borbu te dobio otkaz. Prije dolaska u WSOF nastupao je u ONE FC-u, ostvarivši tri pobjede i poraz. Firmino je u WSOF-u od njegovog nastanka, no nastupio je samo dva puta. Ne računajući Ultimate Fighter, posljednji put je nastupio još u lipnju 2014. godine, kad je savladao Tysona Griffina.

Zanimljivo je kako je ozljedom Riccia ova borba prestala biti glavna, nego će to biti ona između Teddya Holdera i Shamila Gamzatova. Holder se prošle godine pojavio kao zamjena za borbu protiv Thiaga Silve, a onda je savladao Brazilca i izborio borbu za naslov WSOF prvaka. Tamo je ipak bolji od njega bio David Branch, nositelj dva WSOF-ova pojasa. Ovo mu je prva borba nakon toga, a čeka ga Gamzatov, 25-godišnji Dagestanac skora 9-0, kojem će ovo biti prva borba na američkom kontinentu.

Cijeli program sadrži samo sedam borbi, a ostalih pet uistinu nemaju niti jedno poznatije ime, odnosno ime vrijedno spomena. Štoviše, na njemu se nalaze npr. dva borca s tek jednom profesionalnom borbom, od kojih je jednom ta jedina borba poraz te borci skora 4-7 i 2-2.

Što li se događa s WSOF-om? Teško je znati, no organizacija koja se nadala preuzeti primat UFC-u je već neko vrijeme u problemima, iako oni govore kako je sve apsolutno u redu.

WSOF 27 – program

Teddy Holder vs. Shamil Gamzatov
Luiz Firmino vs. Caros Fodor
Jaleel Willis vs. Chauncey Foxworth
Jorge Medina vs. Bryce Mitchell
Justin Hartley vs. Wade Johnson
Wesley Sharp vs. Alvin Williams
Zach Underwood vs. Jason Williams

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI