Večeras WSOF 19: Gaethje brani titulu, Thiago Silva debitira protiv Matta Hamilla (VIDEO)

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 28.03.2015 13:55h Autor:

Luis Palomino i Justin Gaethje

WSOF večeras organizira svoj 19. event, a u glavnoj ulozi je njihov vjerojatno najbolji borac, Justin Gaethje. On će svoju titulu u lakoj kategoriji braniti protiv Luisa Palomina. Na programu se nalazi i međusobna borca dva debitanta i bivša UFC borca, Thiaga Silve i Matta Hamilla.

Vjerojatni najbolji svjetski borac lake kategorije izvan UFC-a, Justin Gaethje, danas će po treći puta braniti svoju titulu jedne od najboljih svjetskih organizacija. Borac skora 13-0 (10 pobjeda nokautom) susresti će se s još jednim brutalnim nokauterom Luisom Palominu, u borbi za koju nitko ne prognozira da ima ikakva šanse potrajati pet rundi.

Gaetje je u svojoj posljednjoj borbi savladao Melvina Guillarda, a iako je bio bolji kroz cijelu borbu, umalo je došlo do šokantne odluke, nakon što je jedan sudac presudio u Melvinovu korist. No, druga dva su bila dovoljno prisebna da bi Gaethje došao do pobjede i nastavka svog niza neporaženosti. Kao i uvijek, od njega se može očekivati agresivna borba u kojoj je postoji korak unazad.

Njegov protivnik je također vrlo agresivan, a Peruanac u svojoj karijeri ima upisanih 13 nokaut pobjeda. Jedno kratko vrijeme nastupao je u Bellatoru, a na popisu 23 pobjede, ističu se imena Gesiasa Cavalcantea (kojeg je savladao i Gaethje) te Darona Cruickshanka.

Također, na eventu nastupaju i dva UFC-ova veterana u nečemu što je organizacija nazvala polufinalom turnira za prvaka poluteške kategorije. To su Thiago Silva i Matt Hamill, koji će odraditi revanš svoje posljednje UFC-ove borbe iz listopada 2013. godine, u kojoj je slavio Brazilac. Obojici će to biti prvi nastup od tad. Silva se vraća nakon problema sa zakonom, a Hamill iz borilačke mirovine. 

Na programu, koji se održava u Phoenixu, nalazi se ukupno 11 borbi. Ispod teksta pogledajte najavu, kao i Countdown priloge o Gaethjeu, Palominu i Silvi.

WSOF 19 – program

Justin Gaethje vs. Luis Palomino
Thiago Silva vs. Matt Hamil
Ed West vs. Timur Valiev   
Jake Heun vs. Teddy Holder   
Clifford Starks vs. Krasimir Mladenov   

Lucas Montoya vs. Raymond Pina   
Benny Madrid vs. Jimmy Spicuzza   
Joseph Gigliotti vs. Brendan Tierney   
Randy Steinke vs. Juan Archuleta   
Dan Huber vs. Israel Aquino   
Matthew Frincu vs. Eric Regan   
Joe Madrid vs. Erik Villalobos

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI