Vladimir Kličko: Putin bi mogao izazvati treći svjetski rat!

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 18.03.2015 09:33h Autor:

Vladimir Kličko

Vladimir Kličko će 25. travnja braniti naslove svjetskog prvaka koje drže u svojem vlasništvu. Protivnik će mu biti Bryant Jennings, ali osim što je posvećen tom meču Kličko često razmišlja i događajima u svojoj domovini Ukrajini.

Brat Vitalij već se posvetio politici i vrlo je aktivan u političkom životu Ukrajine, a o događajima u Ukrajini prozborio je i Vladimir koji je naglasio da bi ruski predsjednik Vladimir Putin mogao izazvati treći svjetski rat zbog akcija koje se provode na istoku Ukrajine.

U intervju za sportskom magazinu L'Equipe Kličko je rekao da bi upozorio Putina, kad bi imao priliku naći se s njim, da radi iste pogreške koje su se događale u prošlosti.

"Europska zajednica spava, Putin radi što god želi. Taj rat nema nikakvog smisla, mi smo kao braća. Rusija će se za dvije, pet ili 20 godina ispričati zbog agresije i aneksije poluotoka Krima.", izjavio je Vladimir Kličko.

"Nakon onoga što se dogodilo u Drugom svjetskom ratu, nitko si ne može dopustiti kršenje međunarodnog prava. Ono što se u ovom trenutku događa moglo bi pokrenuti Treći svjetski rat.", rekao je Kličko te dodao da se Putin neće sam zaustaviti ako mu međunarodna zajednica ne pokaže gdje su granice.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI