Wanderlei Silva: Imam 12 od 15 simptoma potresa mozga

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 10.06.2016 11:18h Autor:

Wanderlei Silva/ Photo by Josh Hedges/Zuffa LLC

Koliki rizik brutalnost MMA-a predstavlja za zdravlje borca najbolje zna veteran i legenda Wanderlei Silva koji je i sam 6 puta doživio nokaut zbog čega danas pati od posljedica potresa mozga. Preuranjena smrt Kevina Randlemana, a zatim i Kimba Slicea, potaknula je “The Axe Murderera” da u Instagram poruci progovori o ovoj temi.

“Počivaj u miru. Čovječe, prvo Randleman i sada Kimbo, to je zastrašujuće. (smrt)Dolazi sve ranije i ranije. Mi još uvijek ne znamo sve posljedice koje potres mozga u našoj profesiji ima na tijelo i um. Ja uvijek govorim prijateljima da je zaboravljati stvari zapravo dobro jer tako zaboravite i loše stvari. Šalu na stranu, otišao sam na predavanje o potresu mozga i imam 12 od 15 simptoma koje su stručnjaci iznijeli.

No što da radim? Ovaj zakon koji zabranjuje korištenje infuzije je zločin nad mozgovima boraca jer kad dehidrirate vodu također gubite i iz mozga što znatno povećava šanse za ozbiljno oštećenje mozga. Imam puno prijatelja koji više nisu isti. Pomalo su ludi. Tko će se brinuti za nas? Sve one koji nemaju nikakvu ušteđevinu čekaju teška vremena jer nama nitko ne pomaže. Prepušteni smo sami sebi.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI