WSOF organizira turnir osmorice u lakoj kategoriji

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 25.08.2015 19:42h Autor:

World Series Of Fighting

WSOF je odlučio organizirati turnir osmorice boraca u lakoj kategoriji, i to gdje će se sve borbe održati na jednom eventu. Najveće ime koje bi trebalo sudjelovati na njemu je bivši UFC borac, Mike Ricci.

Elitnoj MMA organizaciji WSOF-u te njenog vodstvu, Aliji Abdelaizizu i Rayu Sefu, se može prigovoriti na mnogim stvarima, no nikako ne na inovacijama koje pokušavaju uvesti u moderni MMA svijet. Ovog puta inovacija se ne može nazvati baš tako, budući da je riječ o nečemu već viđenom, ali davnih dana.

Naime, već dugo neka elitna promocija nije organizirala event gdje bi se neki borac trebao boriti više puta u jednoj večeri. No, oni su odlučili napraviti jedan gdje će se dva borca, od ukupno njih osam, boriti tri puta u samo jednoj večeri.

Bit će to turnir u lakoj kategoriji, kojeg je Abdelaziz objasnio ovako:

"Pobjednik tog turnira će se boriti tri puta te biti okrunjen naslovom turnirskog pobjednika. Ovime ćemo nakratko vratiti stare dane gladijatora. Jedan gladijator se bori i nastavlja se boriti sve dok ne ostvari ultimativni cilj. Ovo je ono što će zanimati svakog fana, jer ne može svaki dan provesti večer gledajući osam boraca od kojih će samo jedan ostvariti pravu pobjedu. Bit će to test izdržljivosti, koji će borac proći kroz ozljede i bolove te takav ući u iduću borbu ili rundu, sve samo da bi osvojio turnir, unatoč masnicama i oteklinama. Svaki fan želi vidjeti koji borac je pravi prvak."

MMA turniri su se rijetko održavali upravo zbog ozljeda, koje su nerijetke i pobjednicima borbi, no vlasnici WSOF-a vjeruju kako bi snaga volje ovim putem trebala biti dovoljna. Poznati su i borci koji će nastupiti na tom turniru. Najpoznatiji među njima je bivši UFC borac, finalist Ultimate Fightera i Titan FC prvak, Mike Ricci, koji je prije nekoliko dana potpisao ugovor s ovom promocijom.

Ostali borci su Islam Mamedov (12-1), Joao Zeferino (18-6), Rich Patishnock (6-2), Jorge Patino (37-15-2), Brian Cobb (20-8) te pobjednik WSOF 23 borbe između LaRue Burleya (6-0) i Brian Fostera (22-7). Osmi natjecatelj bit će poznat uskoro, no vjeruje se kako WSOF planira dovesti još neko poznatije ime.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI