WSOF se pojačao Jasonom Highem i Mikeom Ricciem

Ostale vijesti 19.08.2015 18:43h Autor:

Mike Ricci

Dva bivša UFC borca, Mike Ricci i Jason High, pojačali su WSOF, odnosno njihovu laku diviziju. Oba borca automatski postaji jedni od glavnih kandidata za napad na pojas koji suvereno drži Justin Gaethje.

Ricci dolazi iz Titana, gdje je držao pojas u lakoj kategoriji, kojeg je osvojio protiv Georgea Sotiropoulosa u kolovozu prošle godine. Ove ga je godine trebao braniti protiv Yoshiyukija Yoshide, no pao je na vaganju, a Japanac je nakon toga odbio nastupiti. Prošli mjesec trebao se boriti protiv Pata Healya, no ozlijedio se kratko prije datuma održavanja borbe.

Što se tiče UFC-a, tamo je završio kao finalist 17. sezone Ultimate Fightera, gdje je poražen od Coltona Smitha. Nakon toga upisuje pobjedu protiv Colina Flethera te vrlo gusti poraz od Mylesa Jurya te iznenađujuće dobiva otkaz iz najjače svjetske organizacije.

Highu će WSOF biti prvi posao, nakon što je odslužio godinu dana suspenziju radi odgurivanja suca. Taj isti potez, koji je napravio nakon poraza od Rafaela Dos Anjosa, donio mu je i otkaz iz UFC-a, gdje je do tad stajao vrlo dobro te imao dvije pobjede u nizu. Riječ je o vrlo uspješnom borcu skora 18-5, koji se vrlo dobro predstavio i u Strikeforcu, odakle je i završio u UFC-u.

Oba borca automatski postaju jedni od glavnih kandidata za vrh WSOF-a do 70 kilograma težine. Tamo pojas drži Justin Gaethje, koji će uskoro po drugi put ove godine braniti pojas protiv Louisa Palomina. Njihovu prvu borbu većina MMA fanova proglašava globalno najboljom MMA borbom posljednjih godina.

 

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI