ADCC svjetsko prvenstvo u kolovozu, uz revijalnu borbu Hughesa i Graciea

UFC 17.03.2015 22:08h Autor:

Renzo Gracie i Matt Hughes (foto:MMAFighting)

Najpoznatije i najelitnije svjetsko grappling natjecanje ima datum i mjesto održavanja svoje najveće smotre. Svjetsko prvenstvo 2015. dolazi u Brazil krajem kolovoza, uz jednu sjajnu revijalnu borbu.

Nakon što je prvi put Brazil posjetila 2003. godine, najjače svjetska grappling organizacija, inače iz Abu Dhabia u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, ove će godine tamo održati svoju najjaču smotru, odnosno svjetsko prvenstvo.

Svi prvaci od ranijih godinama potvrdili su nastup u Sao Paolu, od 28. do 30. kolovoza, a posebna poslastica bit će revijalan desetominutni meč između Renza Graciea i Matta Hughes. Renzova posljednja MMA borba dogodila se 2010. upravo protiv Hughesa, kad je na UFC 112 eventu poražen nokautom u trećoj rundi.

ADCC već godina prikuplja sve najveće svjetske grappling majstore na svojim natjecanjima, a njihov naslov prvaka ugledom vrijedi i više od svjetskog BJJ prvenstva. Svjetska prvenstva održavaju se svake dvije godine. Rekorder po ADCC naslovima je Marcelo Garcia, koji je titulu osvajao četiri puta, a po tri puta prvaci svijeta bili su Ricardo Arona, Mark Kerr, Royler Gracie, Hannette Staack i Kyra Gracie. ADCC naslove su osvajali i poznati MMA borci Fabricio Werdum, Jacare Souza, Demian Maia, Vinny Magalhaes i mnogi drugi, kao i član FFC-a Ricco Rodriguez

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI