Alistair Overeem: Osvajanje UFC naslova je još uvijek moj jedini cilj

UFCIZDVOJENA VIJEST 11.03.2015 19:28h Autor:

Alistair Overeem

Alistair Overeem kaže kako mu je Mark Hunt pokazao put za savladati Roya Nelsona, što bi trebao biti idući korak u ostvarenju njegovog cilja, osvajanja naslova UFC prvaka.

Sve je lakše Alistairu Overeemu, nakon što je u svojoj posljednjoj borbi došao do pobjede. Nizozemac je, prije točno tri mjeseca, nokautirao sunarodnjaka Stefana Struvea i tako sigurno popravio svoj status unutar UFC-a. Da je doživio poraz, bio bi mu to četvrti u posljednjih pet borbi i otkaz bi bio neminovan.

Puno toga je došlo promjenom treninga, ali Overeem još ne želi donijeti zaključak. Rekao je: "Pravi rezultat vidjet će se tek nakon ove borbe u subotu. Ponovno smo prilagodili trening nekim elementima koji bi trebali za uspjeh. Moram priznati da sam uzbuđen jer se osjećam izuzetno spreman i pun samopouzdanja."

A protivnik je netko tko mu stilski odgovara, no Roy Nelson je mnogima stilski odgovarao, dok nije izvukao svoju desnicu. Ipak, protiv Marka Hunta to nije uspio, nego je on završio nokautiran. Alistair je tu borbu naravno gledao, a sad ju je i prokomentirao:

"Mark Hunt je najsnažniji teškaš na svijetu u nije svejedno kad te on udari. Ali, potvrdio mi je činjenicu da svatko može biti nokautiran, pa tako i Roy Nelson. Ja sam borac koji uvijek planira slaviti nokautom, pa će tako biti i sada i sigurno neću taktizirati protiv Roya. Idem ga završiti, a borba njega i Hunta mi je samo pokazala pravi put."

Ipak, sa skorom 3-3 trenutno nije blize titule, koju su mu svi predviđali kad je iz Strikeforcea prešao u UFC redove. Nakon što je nokautirao Brocka Lesnara očekivanja su porasla, no nije dugo trajalo. Teški su bili nokaut porazi od Browna, Silve i Rothwella. Ali, planovi su ti, a onaj krajnji je UFC pojas.

"Želim ostati aktivan, jer imam još samo nekoliko godina, a UFC pojas je ono što planiram osvojiti. Moram ostati fokusiran, boriti se i pobjeđivati, pa će i to doći. UFC titula bi bila kruna moje karijere i nisam odustao od toga. To je uvijek moj glavni i zapravo jedini plan. Tu sam, odmah nakon ove borbe planiram u dvoranu te odmah planiram i zatražiti novu borbu. Naravno, nakon pobjede nad Royem Nelsonom", završio je jedan od najpopularnijih svjetskih boraca.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI