Amanda Nunes brani titulu na UFC 224 u Brazilu

UFCIZDVOJENA VIJEST 24.02.2018 10:36h Autor:

Amanda Nunes

Ugovorena je nova borba za titulu ženske UFC prvakinje bantam kategorije. Amanda Nunes odraditi će obranu protiv Raquel Pennington, na UFC 224 eventu, uz nadu u obranu i ugovaranje borbe protiv Cris Cyborg.

Do ovoga je zapravo došlo nakon što je Nunes izuzetno negativno reagirala na to što je Cyborg uskočila na UFC 222. Prije toga su pregovori za njihovu međusobnu borbu, koja se trebala održati u srpnju na UFC 226, bili vrlo blizu svog kraja i vjerojatno bi sve bilo potpisano da nije došlo do ozljede Maxa Hollowaya i pokušaja UFC-a da Cyborg odvedu na UFC 222, u čemu su na kraju uspjeli.

Nunes će tako odraditi borbu koja je već bila planirana za prosinac prošle godine, no Pennington je tada morala odustati, budući da je doživjela ozljedu noge u prometnoj nesreći. Sada je spremna i može odraditi ovu borbu, koju je svojim posljednjim nastupima svakako zaslužila. 29-godišnja Raquel nalazi se unutar niza od četiri pobjede, no nije nastupila od studenog 2016. godine, kada je na UFC 205 u mirovinu poslala Mieshu Tate. Pitanje je kako će reagirati nakon tolike pauze i hoće li to biti velika prednost za prvakinju.

Zapravo, moguće da se upravo tome UFC nada, odnosno lakim pobjedama Cyborg idućeg vikenda te Nunes u ovoj borbi, da bi njihova međusobno borba dobila još više začina te da bi ju onda dogovorili. Možda bi sada planirani UFC 226 bio rano, no ovog ljeta bi smo taj ženski “superfight” svakako trebali gledati, ukoliko ne bude iznenađenja koje bi dovelo do nove prvakinje ili prvakinja.

UFC 224 održava se u Rio de Janeiru 12. svibnja., a ovo bi mogla biti glavna borba eventa, odnosno biti će sigurno ukoliko promocija u Brazil ne odvede još jednu borbu za titulu.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI