Anderson Silva: Moje srce je prepuno energije, odraditi ću UFC ugovor do kraja

UFCIZDVOJENA VIJEST 04.02.2017 12:43h Autor:

Anderson Silva

Još je tjedan dana ostalo do borbe Andersona Silve protiv Dereka Brunsona, čime će Spider krenuti u prvu od pet borbi koliko mu je preostalo na UFC ugovoru.

Silva je svoju posljednju pobjedu ostvario još u listopadu 2012., kada je u gotovo revijalnoj borbi savladao Stephana Bonnara. Posljednju obranu naslova imao je tri mjeseca ranije, kad je i u revanšu savladao Chaela Sonnena. Nakon toga krenulo je loše razdoblje po borca kojeg veliki broj fanova zove najvećim svih vremena.

Silva je prvo izgubio pojas prvaka od Chrisa Weidmana, zatim ga u revanšu nije uspio vratiti te je doživio lom noge. Lom ga je izbacio iz stroja godinu dana, a kad se vratio uslijedila je borba protiv Nicka Diaza. Nju je dobio, uz izuzetno emotivnu proslavu, no pobjeda mu je oduzeta zbog pada na doping testu. Zbog suspenzije je uslijedila nova pauza i povratak u 2016. godini, no ni tu godinu neće pamtiti po najboljem, jer je upisao poraze od Michaela Bispinga i Daniela Cormiera, dva trenutna UFC prvaka. Idući tjedan slijedi mu novi ispit,a to je Derek Brunson. Ukoliko doživi poraz, neko je opće mišljenje da bi trebao završiti karijeru.

“Pobjeda je bitna stavka u životu svake osobe, no meni je osobno bitnije da budem sretan što se tiče života i što se tiče posla. Dugo se borim i dugo sam imao svoje ciljeve u UFC-u. Sada je malo promijenjen fokus, fokusiram se na obitelj, ali i na druge poslove izvan UFC-a. U ovom trenutku mi stvarno nije bitno koliko borbi sam izgubio, a koliko sam pobijedio. Cilj je samo uči punog srca i dati sve od sebe”, rekao je Anderson na tu temu.

Prije prve borbe protiv Weidmana, potpisao je UFC ugovor na deset borbi. Pet je odradio, a sada mu slijedi odraditi drugu polovicu. On je uvjeren kako će u tome uspjeti:

“Sretan sam jer u srcu imam još jako puno energije. Također mi je mentalno stanje takvo. Punim srcem vjerujem kako ću imati dovoljno energije da odradim svoj UFC ugovor do kraja, mogu se boriti još par godine. Borba protiv Brunsona je sjajan ispit za mene i dolazi u pravo vrijeme. Zapravo, trenutno mi je sve u životu izazov na svoj način.”

Prije poraza od Weidmana, Silva je slavio u čak 17 borbi za redom. Njegovi fanovi vjeruju da i dalje u sebi ima ono nešto što ga je činilo pobjednikom te se nadaju to vidjeti ponovno. Možda već u borbi u Brunsona.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI