Artem Lobov objasnio svoj profesionalni skor: Nikad nisam bio jedan od onih pičkica koji nabijaju skor nad ‘kantama’

UFCIZDVOJENA VIJEST 23.03.2017 19:08h Autor:

Artem Lobov

MMA javnost bila je izuzetno iznenađena kada je priliku predvoditi jedan UFC event dobio Artem Lobov, neki su to nazvali i sramotom, a razlog za to je ponajviše njegov profesionalni MMA skor, koji je daleko od impresivnog.

Ovaj 30-godišnji irsko-ruski borac iza sebe ima 13 pobjeda i 12 poraza, dok je u UFC-u po dva puta upisao trijumf i poraz. Do promocije je došao preko showa Ultimate Fighter, gdje je također prvobitno poražen, da bi onda pravila bila prilagođena te se vratio u show, gdje je na kraju došao do finala.

Ipak, nakon dva poraza mnogi su očekivali njegov otkaz, budući da je postao prvi UFC borac s negativnim skorom još otkako je UFC “naslijedio” Marka Hunta od Pridea. Umjesto toga, dobio je novu priliku, a pobjede sudačkim odlukama nad sada već bivšim UFC borcem, Chrisom Avilom te nad Teruto Ishiharom dovele su do toga da je prozvao Cuba Swansona. Iako su se fanovi nasmijali toj želji, UFC-u se to svidjelo te ih je upario i to u glavnoj borbi Fight Night 108, koji se održava 22. travnja u Nashvilleu. Lobov ima poruku za one koji osporavaju njegovo mjesto u toj borbi.

“Ovaj sport prepun je pičkica, znate na što mislim? Sport je prepun tih tipova koji misle kako je cool pohvaliti se da si borac i onda otići odraditi borbu gdje nekoga razbiješ u deset sekundi. Naravno da to na papiru izgleda sjajno, ali ja nisam takav. Ja se od početka svoje karijere borim s najboljima, prvo s najboljima u gradu, pa zatim u regiji i dalje. Redovno sam imao prave ratove kroz tri runde nakon kojih nisam mogao niti trenirati idućih četiri ili pet tjedana. Naravno, to je teži put, ali ja sam ga odabrao. Nije lijep, nije niti malo lagan, no mislim da je to ono što trebaš napraviti ako želiš biti borac. Ako se vidiš dugo u ovom sportu, to bi trebao biti pravi pristup. S vremenom ću lagano otkrivati sve tipove koji su samo napucavali svoj skor. Pokazati ću prstom na svakoga od njih i nikada neću imati respekta prema takvima ili onima koji su im nabijali te skorove. Ukoliko želiš moje poštovanje, zasluži ga.”

Naravno, ovo sve nas je navelo da se malo prošetamo kroz Artemov službeni skor n Sherdogu i te najbolje borce s kakvima se on susretao u ranijim danima svoje karijere. U karijeri nikada nije ostvario više od tri pobjede u nizu, a skor mu nikad u karijeri nije imao omjer pobjeda i poraza veći od 1. Zapravo, bio je u plusu samo par puta, kada je imao 2-1, 7-6, 8-7, 9-8, 11-10 te trenutnih 13-12.

Gubio je od vrlo dobrih britanskih boraca kao što su Mike Wilkinson, Saul Rogers, Steve O’ Keefe i Jay Furness, no nisu to borci koje se može svrstati u neki sam europski vrh. Također, upisao je i pobjede nad nekim zanimljivim borcima, a jedno što je rekao je istina. Uistinu nikada nije “napucavao” svoj skor i samo jednom se borio protiv borca čiji je skor bio u minusu. Zapravo, nekoliko puta je on bio taj čiji je skor bio u minusu, a tada je izlazio kao pobjednik. Uostalom, snagu volje i želju za borbom mu nitko niti jednom nije ni osporio.

Nažalost, njegov pro skor trenutno je najgori od svih muških boraca na cijelom UFC rosteru. I to je ono gdje fanovi vide problem. Protiv Swansona imati će priliku svim zatvoriti usta.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI