Atletska Komisija Nevade uzvraća udarac: Wanderlei Silva je pobjegao je jer je koristio zabranjene supstance!

UFC 09.03.2015 10:36h Autor:

Wanderlei Silva

Legendarni Brazilac Wanderlei Silva je u više navrata iskazao svoje nezadovoljstvo odlukom Atletske Komisije Nevade (AKN), a sad se to nadležno tijelo oglasilo po pitanju Wandovog slučaja.

Wanderlei Silva se trebao boriti s Chaelom Sonnenom na UFC-u 175, ali je borba otkazana jer je Silva pobjegao s nenajavljenog doping testiranja, a AKN mu je zbog toga izrekao doživotnu zabranu natjecanja.

Silvin odvjetnik, Ross Goodman, je pokušavao svim silama poništiti odluku AKN-a. Izjavio je kako svaki borac, da bi bio sankcioniran od strane AKN-a, mora biti licenciran za meč od strane te organizacije te kako AKN nije imala ovlasti provesti doping testiranje na sportašu koji nije licenciran u toj saveznoj državi.

"Razlika je nebo i zemlja," rekao je Goodman u emisiji The MMA Hour. "Izričito kaže da sportaš treba biti licenciran. Jednostavno je. Komisija je izvukla iz konteksta riječ 'osoba'. Zbog toga bi AKN mogao sankcionirati bilo koga tko je osoba, a to je apsurd."

Prije nekoliko dana, AKN je objavila svoje službeno priopćenje u slučaju Wanderleija Silve:

"Silva je priznao AKN-u kako je znao da ima ugovoren meč u Las Vegasu kad je službenik AKN-a došao kod njega po uzorke za testiranje. Wanderlei je kasnije na saslušanju izjavio da je trebao službeniku dati uzorke. Zašto je onda odbio testiranje? Jer je znao da koristi zabranjenu supstancu. To je istina. Silvina izjava pred ovom komisijom da je 'odbio predati uzorke jer nije bio licenciran' nema smisla.

AKN ima ovlast testiranja, sankcioniranja i izdavanja licenci svih sportaša koji se bore na borilačkim natjecanjima u kojima se ne koristi oružje, a da se održava u Saveznoj Državi Nevadi. Zbog toga se postavlja pitanje: Treba li borac koji ima ugovorenu borbu na području Nevade dobiti dozvolu za meč, iako je namjerno izbjegao testiranje nekoliko tjedana prije svog meča? Komisija vjeruje kako, zbog zdravlja i sigurnosti svih boraca i integriteta ovog sporta, odgovor trebao biti: 'ne'."

"Silva je priznao kako je uzimao zabranjenu supstancu prije njegovog meča. Čin Wanderleiovog testiranja van natjecanja je potpomognut njegovim izjavama."

Sudeći po Wanderleiovom ponašanju, uskoro nas očekuje još jedan vlog u kojem će Silva pokušati (opet) ukazati na propuste AKN-a.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI