Bader: Mogu još bolje od ovog, a o tituli još ne razmišljam

UFCIZDVOJENA VIJEST 17.08.2014 11:31h Autor:

Ryan Bader

Treća pobjeda u nizu sjajan je rezultat Ryana Badera, koji svakom borbom izgleda sve bolje. No, on vjeruje kako je jučer mogao napraviti još više. Ipak, na kraju je najvažnija pobjeda koja ga dovodi u sam vrh. No, kaže da o tituli trenutno ne razmišlja.

Potpuno dominacija i sjajna pobjeda nad protivnikom kojeg su već mnogi vidjeti kao vrlo ozbiljnog kandidata za naslov. Ryan Bader uistinu djeluje sjajno i možda je u pravu kad sam za sebe kaže da je napokon sazrio kao borac. "Sjajan je osjećaj, no istovremeno mislim kako sam mogao biti još bolji i napraviti još više u borbi. No, nije mi žao, prvi put sam odradio pet rundi, došao do uvjerljive odluke te na kraju, pobjeda je ovdje, a to je najvažnije", kratko je iznio dojmove o jučerašnjoj pobjedi.

Nakon toga je kratko opisao borbu: "Nisam dobro započeo borbu, no lagano sam se dizao. Nekad sam znao imati problema s umorom, no promijenio sam način treninga, preformirao sam svoje tijelo i znao sam da sam spreman kontrolirati tempo cijele borbe i da mogu izdržati."

Ipak, nije sve bilo tako sjajno, Ovince St. Preux je imao nekoliko prilika, ipak nije ih iskoristio, a kako Bader kaže, jedna situacija bila je vrlo ozbiljna: "Jednom me je opasno pogodio u tijelo, no uspio sam zadržati izraz lica da ne vidi da sam ozbiljno pogođen te nije krenuo ozbiljnije na mene. Ovo je borba od 25 minuta i dogodit će se nešto tako i dobro sam se snašao. Ostatak borbe sam dominirao i zasluženo pobijedio."

Deset rušenje je najviše što je Bader napravio u jednoj borbi u dosadašnjoj karijeri. Oduvijek se znalo da je sjajan hrvač, a sad je to prezentirao nad borcem koji je ostavljao dojam kako ga nije lako srušiti. "Imao sam taktiku da pogađam udarce s distance i da gledam kakva mi situacija odgovara, nakon čega bih skraćivao distancu i dolazio do rušenja i to sam uspio. To je moja snaga i kvaliteta i kad sam vidio da pali, naravno da sam nastavio, jer sam tako bio u dominantnoj poziciji, gdje mi protivnik nije mogao napraviti nikakvu štetu", sretan je što mu je taktika upalila.

S tri pobjede u nizu i četiri pobjede u posljednjih pet borbi, Bader ponovno postaje ozbiljan kandidat za napad na titulu. "Ne razmišljam o tome, sigurno me čeka jaka borba i ako uvjerljivo pobijedim mogao bih dobiti priliku napati naslov. No, to mi nije u prvom planu, znam da me čekaju ozbiljne borbe, ima više načina kako mogu doći do titule, no najvažnije je pripremiti se za onog kog stave ispred mene i pobijediti", rekao je na kraju Bader, koji će pobjedu proslaviti u krugu obitelji, koju uskoro čeka i nova prinova.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI