Bader zaustavio seriju St. Preuxa, Pearson i Boetsch slavili nokautima

UFCIZDVOJENA VIJEST 17.08.2014 14:14h Autor:

Ryan Bader

Na jučerašnjem Fight Nightu u Bangoru, u glavnoj borbi su se sastali Ryan Bader i Ovince St. Preux, a Bader je pobjedom prekinuo sjajnu seriju svog protivnika. Ross Pearson je nokautirao Graya Maynarda te ga još više približio umirovljenju, a Tim Boetsch je još jednom dokazao da je možda i najsrčaniji borac unutar UFC-a.

Vjerojatno najbolji nastup u svojoj dosadašnjoj karijeri odradio je Ryan Bader (18-4, 11-4 u UFC-u) jučer u Bangoru, savezna država Maine. On je potpuno prilagodio borbu svom stilu i nije dozvolio Ovinceu St. Preuxu da ozbiljnije zaprijeti. Štoviše, odluka jednog suca, koji je OSP-u dao dvije runde, među mnogim analitičarima postala je potpuno nejasna.

Bader je vrlo dobro kontrolirao stand up, u kojem je najčešće pogađao serije, nakon kojih bi uslijedila rušenja, a Bader ih je imao čak deset u ovoj borbi, što je najviše u njegovoj UFC karijeri. Pogodio je 77 udaraca, za razliku od svog protivnika, koji je pogodio 30, a čak je osam minuta imao potpuno kontrolu. St. Preux je kontrolu imao samo 27 sekundi, što jasno daje do znanje da je pobjeda Badera apsolutno zaslužena.

A Gray Maynard je vrlo dobro započeo borbu protiv Rossa Pearsona i jednostavno bio bolji borac kroz gotovo cijelu prvu rundu. No, u drugoj je britanski borac preuzeo kontrolu i već nakon minutu i pol slavio nokautom. Par puta je pogodio Maynarda lijevim direktom, da bi posljednji od njih povezao desni krošeom, koji je i završio borbu.

Tim Boetsch je još jednom dokazao zašto je možda i najsrčaniji borac unutar UFC-a. Nakon sedam minuta izuzetno izjednačene borbe, Barbarian je prezentirao razloge zbog kojih je ljubimac fanova. Jednom serijom je uzdrmao, a nakon toga i pravom bombom od desnog krošea pogodio Tavaresa, koji je završen po prvi put u svojoj karijeri.

Za razliku od svog prezimenjaka Brada, Thiago Tavares bio je puno uspješniji i to u svom debiu u perolakoj kategoriji. On je brzo srušio Robbiea Peraltu te započeo s demoliranjem, kojem ipak nije potrajalo do kraja runde, budući da je sudac prekinuo Peraltinu muku nakon nešto više od četiri minute.

Ostanak u UFC-u si je osigurao i Shawn Jordan, koji je u trećoj rundi nokautirao Jacka Maya, a u jakoj ženskoj borbi, Sara McMann je podijeljenom odlukom slavila protiv bivše Invicta prvakinje Lauren Murphy. Ta je odluka loše utjecala na publiku, budući da je Murphy pogodila čak 193 udarca (čak 130 više od McMann), no bivša olimpijka je imala pet rušenja i deset minuta relativne kontrole te je to presudilo.

UFC Fight Night 47 – rezultati:

Ryan Bader def. Ovince St. Preux – jednoglasna odluka sudaca
Ross Pearson def. Gray Maynard – TKO (R2, 1:35)
Tim Boetsch def. Brad Tavares – TKO (R2, 3:18)
Alan Jouban def. Seth Baczynski – KO (R1, 4:23)
Shawn Jordan def. Jack May – TKO (R3, 2:55)
Thiago Tavares def. Robbie Peralta – SUB (R1, 4:27)

Jussier Formiga def. Zach Makovsky – jednoglasna odluka sudaca
Sara McMann def. Lauren Murphy – podijeljena odluka sudaca
Tom Watson def. Sam Alvey – jednoglasna odluka sudaca
Frankie Saenz def. Nolan Ticman – jednoglasna odluka sudaca

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI