“Before and after” USADA-e: Od kada su uvedena testiranja, neki borci su doslovno atrofirali (FOTO)

UFCIZDVOJENA VIJEST 14.03.2017 15:14h Autor:

Vitor Belfort

UFC Fight Night 106 koji smo proteklog vikenda pratili iz Brazila je donio onaj stari prizvuk legendarnih starih MMA vremena. U glavnoj borbi večeri nastupio je bivši prvak Vitor Belfort, a na glavnoj karti smo vidjeli još jednu Pride i UFC legendu – Mauricija “Shoguna” Ruu.

Pitanje koje se moglo čuti u kuloarima, a koje su si postavljali i novinari i fanovi uoči brazilskog eventa je glasilo: Hoće li stroga dopinška kontrola koju UFC provodi u suradnji s USADA-om imati utjecaj i na priredbe u Brazilu? Naime, u prošlosti je bila javna tajna da su Brazilci na svojim priredbama praktički bili pošteđeni testiranja što ih je dovodilo u vrlo povlaštenu situaciju u odnosu na američku i svu ostalu konkurenciju. Stoga patriotizam nije bio jedini motivator brazilskih boraca da nastupaju pred svojom publikom.

No, već prvi pogled na Vitora Belforta i Mauricija Shoguna Ruu je jasno dao do znanja da je utjecaj USADA-e stigao i u Brazil. Neozbiljno je nešto decidirano tvrditi bez dokaza, no dovoljno je pogledati fotografije od prije nekoliko godina i ove najsvježije mnogih UFC boraca kako bi vam bilo apsolutno jasno da je razlika drastična. Od kako je UFC uveo stroža testiranja, ali i ono bitnije – nasumična testiranja izvan natjecanja, neki borci su se doslovno prepolovili, a njihova tijela nisu niti sjena onoga kako su izgledali još donedavno.

Mi vam donosimo “before and after” fotografije tri velike MMA zvijezde: Alistaira Overeema, Mauricija Shoguna Rue i Vitora Belforta. Zaključke ostavljamo vama…

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI