Bellator namjerava uvesti žensku diviziju

UFCIZDVOJENA VIJEST 13.08.2014 18:07h Autor:

Carano, Coker i Cyborg

Bellator ozbiljno razmišlja o uvođenju ženskih kategorija. To je informacija koja dolazi iz izvora bliskih vodstvu organizacije, a mora se priznati da ne čudi, budući da je predsjednik Bellatora, Scott Coker, zapravo osoba koja je i popularizirala ženski MMA kroz Strikeforce.

Kategorija koju bi Bellator trebao uvesti za početak je ona koju UFC nema, odnosno perolaka kategorija, do 66 kilograma. To je kategorija kroz koju se zapravo ženski MMA i popularizirao, a i prva velika ženska borba je održana upravo u toj kategoriji. Bila je to borba Gine Carana i Cristiano Cyborg Santos (sada Justino), održana 15. kolovoza 2009. godine.

Već prije nekoliko dana pojavila se vijest da je Gina Carano blizu potpisa s Bellatorom, a vrlo dobri odnosi kakve gaje Carano i Coker su još jedna vodilja prema toj mogućnosti. Prema nekim informacijama, pred potpisom za Bellator je i bivša Strikeforce prvakinja u bantam kategoriji, Marloes Coenen.

Bellator je već u svom sastavu imao slamka kategoriji, u kojoj su tad nastupale najbolje borkinje svijeta u toj kategoriji, no ona je ukinuta prije godinu dana, velikim dijelom i zbog pojave Invicte, organizacije koja je tim djevojkama ponudila bolje uvjete.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI