Bila je to njegova noć! Savladao 22 kilograma težeg protivnika prvim nokautom u karijeri (VIDEO)

UFCIZDVOJENA VIJEST 05.02.2017 11:08h Autor:

Marcelo Fortuna

Jedna od najzanimljivijih UFC Houston priča dolazi nam iz tabora Marcela Fortune, BJJ borca koji je nastupio u borbi protiv 22 kilograma težeg protivnika. I upisao pobjedu nokautom, prvu u karijeri.

Fortuna je zapravo poluteškaš, koji je borbu protiv Anthonya Hamiltona prihvatio prije dva tjedna. Riječ je borcu čiji je skor prije ove borbe bio 8-1, a do sada još nije osjetio kako je to slaviti nokautom. Još je prihvatio boriti se u teškoj kategoriji, iako je čak i za poluteškaša podosta lagan.

To je rezultirana time da je u borbu upao s 95 kilograma, 22 kilograma manje od Hamiltona, koji je dan ranije izvagao 117 kilograma. To je uvjerljivo najveća težinska razlika između dva borca otkako je UFC uveo granicu teške kategorije od 120 kilograma. Zanimljivo, kada su mu ponudili borbu, pitali su Fortunu koliko ima kilograma, a on u strahu da ne ostane bez prilike rekao da je na 105. Ali, Fortuni to nije smetalo. Iako je Hamilton odlično otvorio i napravio mu posjekotinu na licu, Brazilac je ostao fokusiran.

Sredinom prve runde dočekao je priliku da Hamiltona pogodio krošeom i pošalje ga na pod, a reakcija je bila kao da je u pitanju borac koji to radi redovno, a ne kako netko tko je upisao prvu pobjedu nokautom u karijeri. Jednostavno je pogledao Hamiltona i odšetao u stilu najvećih pobjeda Marka Hunta.

Nakon borbe je rekao kako je lagao za kilograme jer jednostavno nije mogao pustiti da ovo prođe kraj njega te da je bio uvjeren da može do pobjede. Ipak, od iduće borbe je ponovno poluteškaš, a možda je on upravo novo ime koje će donijeti uzbuđenja u najkritičniju UFC-ovu diviziju.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI