Bisping: Nisam smio srljati, Cung je sjajan borac

UFCIZDVOJENA VIJEST 24.08.2014 14:40h Autor:

Michael Bisping

Nakon pobjede protiv Cunga Lea, Michael Bisping je s novinarima podijelio dojmove s nastupa te pohvalio svog protivnika koji je pokazao veliko srce. Isti tako, rekao je kako nije htio rušiti Lea, jer je htio fanovima pružiti dobru borbu.

Novinara je zanimalo da li je Bisping Lea pogodio prstom u oku ili je bila stvar čistog udarca. Englez je bio siguran da je udarac potpuno legalan. "100 % sam bio siguran da je udarac bio čist, jer sam i osjetio na zglobu svoje šake", rekao je, a to je potvrdio i Dana White, izjavivši kako su provjerili na snimci.

Iako je Bisping bio puno bolji, jednom je bio i ugrožen, a i priznao je kako ga se dojmio Cungom stil i snaga. "Svaki put kad je pokušao kick sam blokirao, no nakon svakog tog bloka sam pomislio kako on strašno udara i da je prošao bilo koji od tih udaraca, da bih bio u velikim problemima. On je sjajan borac i težak protivnik i ovo je dobra pobjeda protiv odličnog borca", ipak je zadovoljan pruženim i postignutim.

Tijekom borbe su poznati borci i analitičari komentirali na Twitteru, gdje je, posebno nakon prve dvije runde, rijetko tko vjerovao da će Cung Le dugo izdržao, no Bisping ga je završio tek u četvrtoj. Objasnio je zašto mu je trebalo toliko dugo: "Razradio sam ga i osjetio sam da se gasi, onda sam krenuo žešće, tražio sam udarce u tijelo i aperkate, no on je opasan borac koji je nokautirao puno protivnika i morao sam biti opasan, nisam smio srljati, zato sam ga lagano oštećivao i na kraju završio, kad sam bio siguran da mogu otvoreno krenuti i napasti."

Isto tako, zanimljiv je bio odgovor na to zašto ga nije rušio, budući da je puno jači od Lea u borbi u parteru. "Nisam ga htio rušiti, htio sam ga pobijediti na njegovom terenu. Prošlu borbu sam proveo na podu i izgubio ju, no publika je hukala cijelo vrijeme, kao što je hukala i Kennedyu nakon borbe. Nisam želio to doživjeti, želim fanovima pružiti borbu u kojoj će uživati i uvijek se želim tako boriti, nebitno tko mi se nalazi s druge strane. A Cung Le je stilski bio fantastičan protivnik, koji će dozvoliti da pokažem što mogu i gdje sam najbolji", objasnio je, na zadovoljstvo fanova, britanski borac.

Bisping je sad ponovno u odličnoj situaciji, no nije povezao dvije pobjede još od 2011. godine. Nakon posljednje tri pobjede uslijedili su porazi, a uskoro ćemo saznati hoće li sad napokon uspjeti u tom naumu.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI