Bivši izazivač Michael McDonald napustio UFC

UFCIZDVOJENA VIJEST 17.03.2017 17:21h Autor:

Michael McDonald

Bivši izazivač prvaka bantam kategorije i jedan od svojedobno najvećih talenata unutar cijelog UFC-a, Michael McDonald, više nije dio promocije, nakon što su mu odobrili zahtjev za raskidom ugovora.

McDonald (17-4, 6-3 u UFC-u) nije zadovoljan načinom na koji se promocija ophodila prema njemu. Još nedavno je izjavio kako zbog slabog ugovora ne može sam sebi dozvoliti prihvaćanje borbe uz puni kamp te kako razmišlja o tome hoće li uopće nastaviti MMA karijeru. Sada se odlučio na drugi potez, napuštanje UFC-a.

“UFC nije bio iskren oko toga kako su odrađivali posao sa mnom i to je sve rezultiralo velikim gubitkom mog vremena. Ne želim se osjećati kao da mi moj poslodavac želi odrubiti glavu. Zbog toga sam spreman sada krenuli u pregovore s drugim organizacijama, pregovore gdje će postojati respekt s obje strane”, rekao je McDonald.

U veljači 2013. godine, kad mu je bilo tek 22 godine, McDonald je napao privremeni pojas prvaka, koji je tada pripadao Renanu Barau. Nije ga osvojio, a iste te godine odradio je još dvije borbe. Savladao je Brada Picketta te izgubio od Urijaha Fabera, a onda su krenuli problemi s ozljedama. Propustio je cijelu 2014. i 2015. godinu te se vratio u siječnju prošle godine pobjedom nad Kaneharom. Šest mjeseci kasnije predvodi je Fight Night protiv Johna Linekera, no tu borbu gubi i od tada o njemu nije bilo puno vijesti.

Na kraju se odlučio zatražiti raskid ugovora s UFC-om, a promocija mu je to dozvolila, kao i još nekim borcima koji su ranije zatražilo slično. Uistinu nam nije jasno kuda će ovakva politika odvesti najbolju svjetsku promociju slobodne borbe, no ne možemo nikako reći dea nam izgleda dobro.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI