BJJ majstor Danis: McGregor je nevjerojatan na podu!

UFC 28.06.2016 15:32h Autor:

Dillon Danis & Conor McGregor

Poraz gušenjem od Natea Diaza na UFC-u 196 definitivno je bacio sumnju na parteraške sposobnosti UFC-ovog pero prvaka Conora McGregora. No BJJ majstor Dillon Danis koji ovih dana boravi u Dublinu i Ircu pomaže u pripremama za revanš s Diazom tvrdi da su kritike preuveličane te da se “The Notorious” dobro snalazi na podu.

“Conor je navjerojatan u parteru. Jedan poraz submissionom ne znači ništa. Ako odete na jiu-jitsu turnir i netko izgubi subissionom, zar ćete reći,’U redu, ovaj tip je užasan?’ To su gluposti čovječe.”

No jedan poraz submissionom nije jedina mrlja u McGregorovoj karijeri. Dva poraza koja je pretrpio prije dolaska u UFC također su završili submissionom. Ipak treba naglasiti da su ti porazi došli rano u njegovoj karijeri i to protiv solidnih parteraša.

Artemij Sintenkov završio ga je polugom na koljenu 2008. Litvanac skora 15-16 možda ne zvuči kao najveći izazov, ali čovjek ima 8 pobjeda submissionom, a sklap je skinuo i Neilu Seeryju i to istim potezom kao i McGregoru. Joseph Duffy, koje je trenutni član UFC-a, završio je McGregora trokut gušenjem rukom 2010. Iako je “Irish Joe” poznat po iznimno dobrom boksu, devet od četrnaest pobjeda ostvario je submissionom. No Diaz je ipak jedna sasvim druga razina i njegove parteraške sposobnosti ne bi trebale uopće biti predmet rasprave.

Danis nije bio impresioniran samo McGregorovim jiu-jitsu sposobnostima već i njegovom radnom etikom koja ga je dovela do prestižnog statusa prvaka i sportske zvijezde.

“Mnogi borci pred kraj treninga, zato što su umorni, za rad biraju nekog lakšeg partnera koji ih neće toliko gurati. McGregor uvijek izabere najboljeg tipa u dvorani. U jiu-jitsi me uvijek proziva i to mi se sviđa. Super je. On je tip osobe koja želi biti najbolja, voli se natjecati. Njegova prisutnost vas motivira da budete bolji jer on sam sebe motivira da bude najbolji. On jako naporno radi i zaslužio je sve što ima.”

McGregor i Diaz će se obračunati u glavnoj borbi UFC 202 priredbe 20. kolovoza u Las Vegasu.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI